Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Παρουσίαση της ΠΕΚΑΠ

Δημοσίευση: 12/04/2024

Στις 10 Απριλίου 2024 στις 17:00 πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Παρουσίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών  Προϊόντων.

Οι ομιλητές μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής  μοιράστηκαν  την εμπειρία  και τις σκέψεις τους που τους οδήγησαν στην διαπίστωση της αναγκαιότητας ύπαρξης της Π.Ε.Κ.Α.Π .

Παρεμβάσεις έκαναν άνθρωποι με ειδικό ρόλο στην Ασφαλιστική Αγορά , στην Προστασία του Καταναλωτή αλλά και Καταναλωτής που μοιράστηκε προσωπική του εμπειρία.

Με την ιδιότητα του  Ασφαλιστικού  Διαμεσολαβητή η κυρία Φοίβη Πίκουλα αναφέρθηκε σε γεγονότα που δεν προάγουν τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης και αποθαρρύνουν τον Έλληνα Καταναλωτή να εμπιστευθεί την Ιδιωτική ασφάλιση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «συμβόλαια ακυρώθηκαν, καρκινοπαθείς βρέθηκαν να παλεύουν για την ζωή τους έχοντας πληρώσει επί δεκαετίες τ ασφάλιστρα τους και ξάφνου με χίλιες δυο μεθόδους δεν έχουν συμβόλαιο».

 «Οι αθέμιτες πρακτικές εναντίον ασφαλισμένων ,δεν τους επιτρέπουν να δουν τα οφέλη της Ιδιωτικής Ασφάλισης». «Η Ασφαλιστική Αγορά στην Ελλάδα έχει προσφέρει πολύ μεγάλο έργο, που άστοχες πρακτικές  το αποδυναμώνουν».

Ο Καταναλωτής, κος Ιωάννης Τσιρώνης , πρώην Υπουργός , συγκίνησε με την προσωπική του εμπειρία την οποία μοιράστηκε, για «άρνηση υλοποίησης δέσμευσης συνέχισης  ασφάλισης»  σε οικείο του πρόσωπο και τις συνέπειες της. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ύπαρξη πλέον μίας Ένωσης που θα του προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Η κυρία Κάμπα Δώρα επί σειρά ετών Διευθύντρια Εκπαίδευσης στέλεχος Ασφαλιστικής Εταιρείας μοιράστηκε την εμπειρία της.

Χαρακτηριστικά ανέφερε « έζησα την Βεμπεριανή διάκριση ανάμεσα στην ηθική των προθέσεων και την ηθική του αποτελέσματος» «την καθημερινότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που στροβιλίζεται από σεισμικές μεταβολές». Αναφέρθηκε  «στις Εποπτικές Αρχές  που μέσα από ένα πλέγμα συστημικών αμελειών δηλώνουν ανυπαρξία με αποτέλεσμα μια τραυματισμένη συνοχή , μια απογοήτευση του τίποτα δεν θα γίνει».

«Όλοι μαζί σε περιβάλλον ΔΡΑΣΗΣ και ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ δηλαδή σε περιβάλλον Π.Ε.Κ.Α.Π.»

Καθοριστικής σημασίας, ήταν οι τοποθετήσεις  του Κεντρικού ομιλητή ,Έγκριτου Νομικού και πρώην Γ.Γ.Καταναλωτή κυρίου Σπυράκου Δημήτριου όπου ανέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΠΕΚΑΠ και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του να συμβάλλει στο έργο της. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις  δυνατότητες μιας ¨Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών στον ευαίσθητο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης . Πρότεινε  Δράσεις του νέου φορέα  όπως « την πρόσκληση σε συζήτηση όλων των αρμόδιων φορέων, Ασφαλιστικών Εταιρειών , Εποπτικής Αρχής,  καθώς και των Ιδρυμάτων Υγείας» για επανεξέταση των πρακτικών που ακολουθούνται.

Ακόμη μεταξύ άλλων, την «θέσπιση Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή για την επίλυση  ζητημάτων των ασφαλισμένων , για την αποφυγή δικαστικών εμπλοκών».

Έδωσε απαντήσεις στις καίριες ερωτήσεις που προετοίμασε ο Συντονιστής της Παρουσίασης κος Φραγκούλης Κωνσταντίνος , σε ζητήματα που αφορούν τόσο σε υπάρχουσες νομολογίες που προστατεύουν τον Ασφαλισμένο, όσο και στα οφέλη των ομαδικών αγωγών υπέρ αυτών έναντι μεμονωμένων προσπαθειών.

Την Παρουσίαση τίμησε με χαιρετισμό και δέσμευση υποστήριξης του έργου της Π.Ε.Κ.Α.Π

ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κος Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης , τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Η κυρία Μαρία Δημητριάδη Βιλτανιώτη, πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ σε μια από καρδιάς αναφορά «στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων» για την επίλυση των προβλημάτων  της Αγοράς που καθημερινά καλείτε να διαχειριστεί , με την ιδιότητα της.

Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία και οι τοποθετήσεις του «παλαίμαχου μα πάντα νέου» κορυφαίου αναλογιστή κυρίου Περιστέρη Ιωάννη, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του, την πεποίθηση του για την αναγκαιότητα και την επιτυχία της Π.Ε.Κ.Α.Π. στην οποία θα συμβάλλει ενεργά.

Χαρακτηριστική η συμβολή του Συντονιστή κου Φραγκούλη Κωνσταντίνου, με σημαντικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του, πέραν του συντονισμού της όλης παρουσίασης.

Κλείνοντας, την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση του μοιράστηκε ο εμπνευστής και Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της Π.Ε.Κ.Α.Π κος Μουντάκης Βασίλειος, «γιατί ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα». «Όταν όλοι έλεγαν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , είπα αφού δεν γίνεται εγώ θα το προσπαθήσω» « Για τον καταναλωτή ασφαλισμένο που είμαστε όλοι εμείς»

Αφού ευχαρίστησε με προσωπικές αναφορές όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προσκάλεσε «όλους όσους συμμερίζονται τις ίδιες αξίες , για το μεγάλο αφεντικό , τον Ασφαλισμένο,  να συμμετέχουν σ αυτό το μεγάλο έργο» « οι θέσεις δεν έχουν όνομα αρκεί να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος στόχος»

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και μοίρασμα σκέψεων και εμπειριών , των παρευρισκόμενων, σε κλίμα «οικογενειακό»  συναίνεσης και σύνθημα:

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ

ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ   ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ!

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ!

Για την Π.Ε.Κ.Α.Π.

Η συντονιστική επιτροπή

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»