Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο ασφαλιστικός μου διαμεσολαβητής είναι πιστοποιημένος;

Δημοσίευση: 03/06/2024
Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο ασφαλιστικός μου διαμεσολαβητής είναι πιστοποιημένος;

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, με το οποίο μοιραζόμαστε τους φόβους αλλά και τις φιλοδοξίες μας. Είναι ο άνθρωπος που μας βοηθά να οργανώσουμε τη ζωή μας και να αποκλείσουμε κάθε απρόβλεπτο παράγοντα, ικανό να ανατρέψει τα σχέδια μας. Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν την επιλογή του ασφαλιστικού μας συμβούλου ιδιαιτέρως σημαντική, ενώ θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο επαγγελματίας στον οποίον θα απευθυνόμαστε έχει την απαραίτητη κατάρτιση αλλά και τις ανάλογες πιστοποιήσεις προκειμένου να μας καθοδηγήσει.

Πώς όμως μπορώ να ελέγξω αν ο ασφαλιστικός μου συνεργάτης είναι πιστοποιημένος;

Τώρα μπορείτε εύκολα να ελέγξετε αν ο ασφαλιστικός σας διαμεσολαβητής είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας του ασφαλιστικού κλάδου, με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος!

Επισκεφθείτε το online Γενικό Μητρώο Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της ΚΕΕΕ όπου βρίσκονται καταγεγραμμένοι όλοι οι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Για την αναζήτηση ενός ενεργού ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα από τα παρακείμενα πεδία.
Αν γνωρίζετε το «ΑΦΜ» ή τον «ΑΡΙΘΜΟ ΓΕΜΗ» του ασφαλιστή που αναζητείτε, πληκτρολογήστε τον, στο αντίστοιχο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ»

Αν δεν γνωρίζετε ένα από τα παραπάνω πεδία, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο πεδίο «ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» την επωνυμία της εταιρείας ή το επώνυμο, αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση, του ασφαλιστή που αναζητείτε. Η αναζήτηση στο πεδίο “Επωνυμία – Ονοματεπώνυμο” γίνεται σ’ όλο το περιεχόμενο του πεδίου. Σας προτείνουμε σ’ αυτό το πεδίο να γράφετε ένα μόνο όνομα για πληρέστερη αναζήτηση.  Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή επωνυμία της εταιρείας που αναζητείτε, όπως είναι καταχωρημένη στο μητρώο του οικείου Επιμελητηρίου, π.χ. αν η επωνυμία είναι γραμμένη με λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες.

Μόλις πληκτρολογείτε την επωνυμία – ονοματεπώνυμο, ενεργοποιείται το πεδίο “Επιμελητήριο”, οπότε με την επιλογή ενός Επιμελητηρίου μπορείτε να δείτε μόνο παρόμοιες επωνυμίες – ονοματεπώνυμα που ανήκουν στο Επιμελητήριο που επιλέξατε.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» θα εμφανιστεί μια λίστα ενεργών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τα στοιχεία: Επιμελητήριο που είναι καταχωρημένη η επιχείρηση, επωνυμία ή ονοματεπώνυμο, και πλήρη διεύθυνση του ασφαλιστή.

Κάντε κλικ στην επιχείρηση που θέλετε κα πατήστε το κουμπί «ΠΡΟΒΟΛΗ»

Το online Γενικό Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών δημιουργήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2018.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»