Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

Πλεύρης: Σταδιακή άρση όλων των μέτρων ως τα τέλη Μαρτίου- Τι είπε για τέταρτη δόση;

Δημοσίευση: 17/02/2022
Φωτογραφία INTIME ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας αρχίζει ήδη και φαίνεται γεγονός που σταδιακά θα σημάνει άρση των μέτρων.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το πώς περνά ο ίδιος την COVID-19, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι με βάση και την τάση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς όπως είπε, αυτό που συνιστούν οι ειδικοί είναι ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προετοιμασμένοι, ειδικά από το φθινόπωρο και μετά, γιατί δεν ξέρουμε την πορεία της πανδημίας, δεν υπάρχει το τέλος της πανδημίας».

Ο υπουργός τόνισε πως τα δεδομένα όλων των Επιτροπών Υγείας των κρατών αναφέρουν πως το επόμενο 6μηνο θα υπάρξει αποκλιμάκωση, ωστόσο καλούν τις κυβερνήσεις να βρίσκονται σε εγρήγορση για μία νέα αναζωπύρωση το φθινόπωρο.

Χαρακτηριστικά μετέφερε πως το μήνυμα που προκύπτει από το συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι πως:

«Μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας αρχίζει ήδη και φαίνεται.

«Έχουμε πέσει από τους 680 στους 480 διασωληνωμένους. Μόνο χτες είχαμε 150 περισσότερο εξιτήρια από εισαγωγές», ανέφερε.

Για τα υψηλά κρούσματα, τόνισε πως δεν υποτιμούμαι τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι τόσο μεγάλη η μεταδοτικότητα της Όμικρον που οι ειδικοί λένε πως τα μέτρα δεν μπορούν να την περιορίσουν

Σχετικά με την κουβέντα που γίνεται για τέταρτη δόση του εμβολίου, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως γίνεται συζήτηση για εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως της γρίπης, ωστόσο είμαστε σε πρώιμο στάδιο.

Όσον αφορά στην προσωπική του εμπειρία, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ταχύτητα, με την οποία εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι παρουσίασε πονόλαιμο, βραχνάδα και βήχα.

«ΣυμπτωματικΆ βγήκα θετικός με self test» όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»