Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσους ασφαλίζουν τις κατοικίες τους!

Δημοσίευση: 07/05/2023
Μητσοτάκης, ΕΝΦΙΑ

Πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα πολύ σημαντικά για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Η ανακοίνωση έγινε από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την οικονομία, δύο εβδομάδες πριν την κάλπη της 21ης Μάϊου.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε δηλώσεις του πως “Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει μία επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. Με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίζουν τα σπίτια τους ώστε να υπάρχει και μία ιδιωτική κάλυψη απέναντι στην φυσική καταστροφή με ένα σημαντικό κίνητρο την περαιτέρω μείωση της φορολογίας τους “.

Η είδηση μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open.

Δείτε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Αξίζει να αναφέρουμε πως το κόστος για την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατα 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ελληνική οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2021 - Στα ύψη ρεύμα και φυσικό αέριο κύπρο

Εφορία: Τέλος στις εικονικές δαπάνες

τη σταδιακή μείωση των αποδεκτών αποκλίσεων εσόδων και εξόδων που αναρτώνται στα ηλεκτρονικά βιβλία προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»