Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Μαριάννα Πολιτοπούλου: Μετά την NN Hellas αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην Attica Bank: Νέα δυναμική για την τράπεζα

Δημοσίευση: 07/06/2023
Μαριάννα Πολιτοπούλου, Attica Bank

Η Attica Bank ανακοίνωσε σήμερα την εκλογή της κα Μαριάννας Πολιτοπούλου και κ. Ριχάρδου Λαμπίρη ως νέων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Η εκλογή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την παραίτηση των προηγούμενων μη εκτελεστικών μελών, κ. Μάρκου Κούτη και Patrick Horend.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Μαριάννα Πολιτοπούλου αποχαιρέτησε την NN Hellas στα τέλη του Νοεμβρίου ενώ την θέση της CEO ανέλαβε η κα Φιλίππα Μιχάλη.

Η επιλογή των κ. Πολιτοπούλου και Λαμπίρη συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις του νόμου και του καταστατικού της τράπεζας, σχετικά με τον αριθμό των ανεξάρτητων μελών και την εκπροσώπηση ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η θητεία των νέων μελών ισχύει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και η ανακοίνωση για την εκλογή τους θα γίνει κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Έπειτα της ανακατασκευής του Διοικητικού Συμβουλίου, τα νέα μη εκτελεστικά μέλη είναι οι:

 • Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 • Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
 • Βασιλική Σκούμπα, Εκτελεστικό Μέλος
 • Αλέξιος Πελέκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Μαριάννα Πολιτοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Ριχάρδος Λαμπίρης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Χαρίκλεια Βαρδακάρη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Ιωάννης Ζωγραφάκης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Αιμίλιος Γιαννόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 • Γρηγόριος Ζαριφόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Επιπλέον, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανασύνθεση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Αποδοχών, με πρόεδρο τον κ. Γρηγόριο Ζαριφόπουλο και μέλη τους κ. Ιωάννη Ζωγραφάκη, Χαρίκλεια Βαρδακάρη, Αβραάμ Μωυσή και Ριχάρδο Λαμπίρη.

Η Attica Bank συνεχίζει να επικεντρώνεται στην εκπλήρωση των καθηκόντων της και την διατήρηση της σταθερότητάς της, με την νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου να αποτελεί μια νέα φάση στην πορεία της τράπεζας προς την ανάπτυξη και την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

Με την εκλογή αυτή, η Attica Bank δείχνει την δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της διακυβέρνησης της και την ενίσχυση της επαγγελματικής της ομάδας με έμπειρους και αρμόδιους επαγγελματίες.

Η Attica Bank παραμένει αποφασισμένη να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, προωθώντας την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Με την νέα της σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο, η Attica Bank είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για αειφόρο ανάπτυξη και επιτυχή πορεία στον οικονομικό τομέα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

INTERLIFE

INTERLIFE: Τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν κατα τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρίας, πραγματοποιήθηκε στις 14/06/24 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στον πολυχώρο εκδηλώσεων

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»