Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Άνω των 120 κορυφαίων στελεχών της HR κοινότητας έδωσαν το δυναμικό παρών στο “People Excellence Awards Gala” της KPMG

Δημοσίευση: 06/10/2023
KPMG, People Excellence Awards Gala

Το People Excellence Awards Gala της KPMG πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 3 Οκτωβρίου 2023 στο Eleon Loft και αποτέλεσε σημείο συγκέντρωσης και ανάδειξης των κορυφαίων πρακτικών στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού. Στην εκδήλωση, η οποία είχε κεντρικό μήνυμα “Where Best Practices Inspire Excellence”, συμμετείχαν περισσότερα από 120 στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα γιορτινής ατμόσφαιρας. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέροντα πάνελ συζητήσεων και ένα ξεχωριστό fireside chat.

H Γεωργία Καλεμίδου, Director, Consulting, KPMG στην Ελλάδα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το θεσμό των βραβείων, τις κατηγορίες, καθώς και τη διαδικασία ανάδειξης των νικητήριων εταιρειών που εμπλέκει θεσμικούς, καθώς και τους επικεφαλής HR και CEOs .

Συνεχίζοντας με τους χαιρετισμούς, ο Nίκος Δημάκος, Partner, Head of Consulting, KPMG στην Ελλάδα αναφέρθηκε στη σημασία της στρατηγικής του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις και πως θα διαμορφώσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο του αύριο, ενώ ο δεύτερος χαιρετισμός έγινε από τον Σωτήρη Σταματίου, Group Human Resources Director, Ίδρυμα Ωνάση, Προέδρο ΔΣ, ΣΔΑΔΕ και Πρόεδρο της επιτροπής των θεσμικών των People Excellence Awards, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης των People Excellence Awards για την κοινότητα του HR.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τις απονομές των βραβείων και συζητήσεις πάνελ/fireside chat με εκπροσώπους των εταιρειών που διακρίθηκαν. Η απονομή των βραβείων έγινε από την Πέγκυ Βελλιώτου, Partner & Head of People, People Services, Consulting, KPMG στην Ελλάδα.

Τα βραβεία και οι νικητές:

HR HeadsChoice

Στην κατηγορία «Αξιοποίηση δεδομένων ανθρώπινου δυναμικού για τις αποφάσεις του αύριο» βραβεύτηκαν οι εταιρείες Eurobank, HelleniQ Energy και Vodafone.

Στην κατηγορία «Διαμόρφωση του “Ανθρώπινου Δυναμικού του αύριο”» βραβεύθηκαν οι εταιρείες Eurobank και Πλαίσιο.

Στην κατηγορία «Ανάπτυξη κουλτούρας διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης» βραβεύθηκαν οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, Coca Cola Τρία Έψιλον και Eurobank.

CEOsChoice

Στην κατηγορία «Αξιοποίηση δεδομένων ανθρώπινου δυναμικού για τις αποφάσεις του αύριο» ισοψήφησαν οι εταιρείες Eurobank και HelleniQ Energy.

Στην κατηγορία «Διαμόρφωση του “Ανθρώπινου Δυναμικού του αύριο”»  βραβεύθηκε η εταιρεία Πλαίσιο.

Στην κατηγορία «Ανάπτυξη κουλτούρας διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης» βραβεύθηκε η εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης των βραβείων με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες της αξιοποίησης των δεδομένων ανθρώπινου δυναμικού για τις αποφάσεις του αύριο» συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών που βραβεύθηκαν στην 1η κατηγορία: Η Νατάσα Πασχάλη, Group CHRO Eurobank, ο Αλέξανδρος Τζαδήμας, General Manager Group HR and Administration Services, HELLENiQ ENERGY και η Κατερίνα Κωνσταντίνου, Reward, Organizational Effectiveness and People Analytics Manager, Vodafone ενώ το πάνελ συντόνισε η Γεωργία Καλεμίδου, Director, Consulting, KPMG στην Ελλάδα.

Στο Fireside chat με τίτλο «Οι πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν το “Ανθρώπινο Δυναμικό του αύριο”» συμμετείχαν οι Γκόλφω Αγαπητού, Deputy General Manager, People Talents, EUROBANK και Τόνια Παρίση, Director, Consulting, KPMG στην Ελλάδα. Μιλώντας για την πρωτοβουλία που διακρίθηκε στα People Excellence Awards, η Γκόλφω Αγαπητού ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες σχετίζονται με τη στρατηγική ενίσχυσης των ανθρώπων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο. Αναφέρθηκε στο upskilling  των εργαζομένων και τις ευκαιρίες μάθησης για όλους τους εργαζομένους σε ψηφιακά αντικείμενα κάτι που σχετίζεται άμεσα με τη ψηφιακή στρατηγική της τράπεζας.

Στην ερώτηση «Τι ξεχωρίζει αυτή την πρωτοβουλία από τις προηγούμενες;» απάντησε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους χτίζοντας αυτοπεποίθηση μέσα από τη γνώση. Η προσέγγιση είναι συμπεριληπτική με μεγάλη έμφαση στο employability. Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν υψηλή με πάνω από το 85% των ανθρώπων να έχουν παρακολουθήσει τα προαιρετικά μαθήματα». Τέλος σχολίασε ότι «η κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσουν αυτό το πρόγραμμα ήταν η γρήγορη κάλυψη θέσεων εργασίας και διακράτησης των ανθρώπων.»

Στο κλείσιμο της βραδιάς έγινε και η τελευταία συζήτηση πάνελ με θέμα «Πρωτοβουλίες που προάγουν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας» με συμμετέχοντες τις Mαρία Ελένη Αραμπατζή, VP of Human Resources, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ , Κωνσταντίνα Μπάρκα, People & Culture Director Greece & Cyprus, Coca Cola Τρία Έψιλον, Μαρία Ταχατάκη, Head of People Engagement and Communications, Eurobank με τον συντονισμό της Ρεβέκκας Παπαηλιού, Director, Consulting, KPMG στην Ελλάδα.

H γιορτινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Γεωργία Καλεμίδου, Director, Consulting, ΚPMG στην Ελλάδα, να ανανεώνει το ραντεβού της HR κοινότητας με τον θεσμό της απονομής των People Excellence Awards για την επόμενη χρονιά.

Μπείτε στο www.peopleexcellenceawards.gr για περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό των Βραβείων.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το εκπαιδευτικό κέντρο του Ομίλου  ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξελίσσεται δυναμικά, ενσωματώνοντας στην ψηφιακή του πλατφόρμα εκπαιδευτικά βίντεο με επίκαιρα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, προσαρμοσμένα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»