Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

ΙΑΣΩ Παίδων: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χειρουργική αντιμετώπιση υπογλωττιδικής στένωσης τραχείας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Παίδων η χειρουργική αντιμετώπιση υπογλωττιδικής στένωσης της τραχείας μετά από μακροχρόνια διασωλήνωση, σε παιδάκι 3 ετών. Το παιδί έφερε τραχειοστομία και μεταφέρθηκε στο ΙΑΣΩ Παίδων από Δημόσιο νοσοκομείο με απόφαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί από το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών και Τραχείας του ΙΑΣΩ Παίδων.

Υπό γενική αναισθησία και αφού το παιδί συνδέθηκε στην εξωσωματική κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε εκτομή του στενωμένου τμήματος της τραχείας που γειτνίαζε με τις φωνητικές χορδές (8χιλ) και έγινε σύγκλειση της τραχειοστομίας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά επιτυχώς, στη χώρα μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτού του είδους οι επεμβάσεις διενεργούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης με πολύ μεγάλο κόστος.

Είναι το τρίτο περιστατικό στένωσης τραχείας που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή  Αυξέντιο Καλαγκό και την ομάδα των εξειδικευμένων συνεργατών του, η οποία αποτελούνταν από την Καρδιοχειρουργό  Ευαγγελία Νταλαρίζου και τον Καρδιοχειρουργό Πρόδρομο Αζαριάδη, με τη συνεργασία του Μάριου Παπαδοπούλου, Υπεύθυνου Πνευμονολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Κωνσταντίνου Πατρή, Αναισθησιολόγου και της ομάδας του, του Μιχαήλ Χουλάκη, Διευθυντή ΩΡΛ Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων και των Παιδοκαρδιολόγων του ΙΑΣΩ Παίδων. Με την πολύτιμη συνδρομή των ιατρών της Μ.Ε.Θ. του ΙΑΣΩ Παίδων, με Διευθύντρια την κα. Αικατερίνη  Μπαμπανέλου αλλά και των νοσηλευτριών και νοσηλευτών της Μονάδας και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Στο ΙΑΣΩ Παίδων φροντίζουμε πάντα η υγεία των παιδιών να είναι στα καλύτερα χέρια. Το έμπειρο ιατρικό και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο  εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής και η εφαρμογή καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, καθιστούν το ΙΑΣΩ Παίδων, την κορυφαία Παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα. 

Διαβάστε Ακόμα

acronis day 2023

Acronis Day 2023 – Protecting the Digital World

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η Acronis σε συνεργασία με την TicTac Cyber Security (Acronis Platinum Partner), διοργανώνει και σας προσκαλεί στο ετήσιο φυσικό συνέδριο Acronis Day 2023. Κατά τη

TEDxAUEB

Η Eurolife FFH Diamond Sponsor του TEDxAUEB

Η Eurolife FFH στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του TEDxAUEB. Ακόμη ένα TEDxAUEB πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το