Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

H επίσημη προσφορά του I3CP για την City Insurance! Πώς συνδέεται η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με την εξαγορά

Δημοσίευση: 24/06/2021
To I3CP δεσμεύεται για την εξαγορά της ρουμάνικης City Insurance
City Insurance

Το I3CP, σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι διαπραγματεύεται την εξαγορά της City Insurance με γνωστούς μετόχους της εταιρίας που εξακολουθούν να διατηρούν δικαίωμα ψήφου, υποβάλλοντας τις πρώτες συγκεκριμένες προτάσεις του για την εξαγορά της City Insurance.

Η εταιρία υπογραμμίζει ότι αναμένει την τελική απάντηση σχετικά με την πρότασή της εντός των επόμενων πέντε ημερών, καθώς όπως τονίζει «η αρνητική δημοσιότητα επηρεάζει άμεσα την αξία της εταιρίας».

Όπως αναφέρει το ρουμάνικο economica.net, επικαλούμενο πηγές εντός της εταιρίας «μόλις η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (FSA) συμφωνήσει να αναλάβει τον έλεγχο της Insurance City, το I3CP θα αυξήσει το κεφάλαιο, το οποίο θα αγγίξει τα 150 εκατομμύρια ευρώ», με τις ίδιες πηγές να επισημαίνουν και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας στη συναλλαγή.

Όπως είχε αποκαλύψει η εν λόγω ιστοσελίδα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί ιδρυτικό μέτοχο του I3CP, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν αργότερα και από τον αντιπρόεδρο της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Ρουμανίας, Cristian Roșu. Mάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το economica.net «άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του κεφαλαίου της City Insurance είναι έτοιμα να δοθούν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Συνολικά, η επένδυση αυτή θα επέφερε αύξηση του κεφαλαίου κατά 300 εκατομμύρια ευρώ που θα επιτευχθεί «αφού το νέο διοικητικό συμβούλιο της City Insurance επανεξετάσει, συζητήσει και εγκρίνει όλες τις έρευνες και τους ελέγχους από το προσωπικό του I3CP». Επιπλέον, ο όμιλος τονίζει ότι σκοπεύει να διαπραγματευτεί «την εισαγωγή της εταιρίας στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), πιθανότατα εντός του 2021 ή του 2022.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, πέρα από τα βασικά στελέχη της εταιρίας, από τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης απουσιάζουν ο Dan Odobescu, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού της Ρουμανίας Adrian Năstase, βασικός μέτοχος και διαχειριστής της City Insurance, καθώς επίσης και o επενδυτικός όμιλος Vivendi International, ο οποίος κατέχει σχεδόν το 86% της εταιρίας. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι πλέον βασικός διαχειριστής της City Insurance αποτελεί το Ασφαλιστικό Ταμείο Εγγυήσεων, έπειτα από την απόφαση της Αρχής Οικονομικής Εποπτείας της Ρουμανίας, η οποία έθεσε την εταιρία υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με ενσωματωμένη πλατφόρμα διεγχειρητικής πλοήγησης, νευροπαρακολούθησης, (low ray) ελαχιστοποίησης της ακτινοβολίας, καθώς και σύστημα μελέτης και παραμορφωτικής διόρθωσης στα Χειρουργεία της Σπονδυλικής Στήλης

To ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διαθέτει το ενσωματωμένο Σύστημα για τα Χειρουργεία Σπονδυλικής Στήλης, Pulse™️, το μοναδικό στην Ελλάδα και φέρνει

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»