Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Συνεχίζονται οι έξοδοι από τη NZIA: Επόμενη αποχώρηση, η Swiss Re

Δημοσίευση: 23/05/2023
Συνεχίζονται οι έξοδοι από τη NZIA: Επόμενη αποχώρηση, η Swiss Re

Ο δεύτερος μεγαλύτερος αντασφαλιστής στον κόσμο Swiss Re, καθιστά την 4η στη σειρά αποχώρηση από τη Net Zero Insurance Alliance (NZIA), μία υπομονάδα της Glasgow Financial Alliance for Net Zero που ιδρύθηκε το 2021. Η Swiss Re προσθέτει ότι η απόσυρσή της δεν αντικατοπτρίζει μια μικρότερη δέσμευση στις πολιτικές για το κλίμα και αναφέρει ότι η στρατηγική της για τη βιωσιμότητα «παραμένει αμετάβλητη».

Η απoχώρηση ακολουθεί αυτή της συναφής ελβετικής εταιρείας Zurich Insurance Group AG, καθώς και των γερμανικών Munich Re και Hannover Re.

Η NZIA δεν έχει μέλη των ΗΠΑ και με την απoχώρηση της Swiss Re, 27 περίπου μέλη υφίστανται ακόμα, συμπεριλαμβανομένων των Allianz SE, Aviva Plc και Axa SA, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου. Η κλιματική συμμαχία ανέφερε σε δήλωση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα ότι έχει λάβει μέτρα για να «προωθήσει την ατζέντα του ασφαλιστικού προγράμματος για το κλίμα παγκοσμίως και να παράσχει στα μέλη της ένα πλαίσιο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να λάβουν ανεξάρτητες αποφάσεις και να δημιουργήσουν τα δικά τους μονοπάτια σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Εκπρόσωποι από τη NZIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Swiss Re.

Η Swiss Re παραμένει μέρος της Net Zero Asset Owner Alliance, η οποία είναι μια άλλη υπομονάδα της GFANZ.

Πηγή: insurancejournal.com

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»