Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Η Munich Re αποσύρεται από την κλιματική συμμαχία με τη Net-Zero Insurance Alliance

Δημοσίευση: 03/04/2023
Munich Re

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Munich Re, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποχωρεί από τη συμμαχία ασφαλιστών που επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, απόφαση η οποία καθιστά πλήγμα για τον όμιλο.

Η Net-Zero Insurance Alliance συγκροτήθηκε από τον ΟΗΕ και καθιστά μία ομάδα 30 ασφαλιστών και αντασφαλιστών οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του παγκόσμιου όγκου ασφαλίστρων παγκοσμίως, με στόχο τη μεταφορά των χαρτοφυλακίων αναδοχής τους σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Joachim Wenning, Διευθύνοντα Συμβούλου της Munich Re, η εταιρεία αποχωρεί από την συμμαχία προκειμένου να αποφευχθούν αντιμονοπωλιακοί κίνδυνοι. Η Munich Re θεωρεί την συμμαχία περιοριστική για τους κλιματικούς στόχους της εταιρείας, εξού και αποφάσισε να τους επιδιώξει εκτός της συμμαχίας.

«Κατά την άποψή μας, οι ευκαιρίες για την επιδίωξη στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, χωρίς την έκθεση σε σημαντικούς αντιμονοπωλιακούς κινδύνους,  είναι τόσο περιορισμένες  στα πλαίσια μίας συλλογικής προσέγγισης ασφαλιστών παγκοσμίως, που είναι πιο αποτελεσματικό να επιδιώξουμε μεμονωμένα τη φιλοδοξία μας για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Wenning.

Οι αντιμονοπωλιακές ανησυχίες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τεταμένης ατμόσφαιρας αντιδράσεων για τη βιωσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί απωθούν τις ομαδικές προσπάθειες που συνδέονται με το κλίμα και άλλα λεγόμενα ζητήματα ESG.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Νέα Προγράμματα Επαγγελματικής και Γενικής Αστικής Ευθύνης – Αναβάθμιση Προγραμμάτων Περιουσίας και Επιχειρήσεων

H MINETTA Ασφαλιστική ανακοινώνει τη διάθεση νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων στον Κλάδο Αστικής Ευθύνης, καθώς και μια σειρά αλλαγών για την

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»