Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Η Zurich αποχωρεί από την NZIA | Η δεύτερη εταιρεία που εγκαταλείπει στην κλιματική συμμαχία

Δημοσίευση: 10/04/2023
Η αντι-μονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας δήλωσε τη Παρασκευή ότι διερευνά την πιθανολογούμενη σύμπραξη ασφαλιστικών εταιριών και ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών για τον περιορισμό του ανταγωνισμού στην ασφάλιση αυτοκινήτων.

Έπειτα της αποχώρησης της Munich Re από την συμμαχία ασφαλιστών για ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, ακολουθεί τα βήματά της η Zurich Insurance Group, λίγες μόνο μέρες μετά!

Η Zurich Insurance Group (ZURN.S) ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Net Zero Insurance Alliance (NZIA), καθιστώντας το δεύτερο ιδρυτικό μέλος που αποχωρεί από τον όμιλο για το κλίμα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Μέρος της ομάδας ομπρέλας της Glasgow Financial Alliance for Net Zero (GFANZ) που πιέζουν προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, τα μέλη της Net Zero Insurance Alliance έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση από τους ακτιβιστές να προχωρήσουν ταχύτερα στη μείωση των εκπομπών που συνδέονται με την αναδοχή τους.

Η αποχώρηση της Zurich δημιουργεί υποψίες σχετικά με την λειτουργία των εθελοντικών βιομηχανικών ενώσεων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. 
Η Zurich, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης, δήλωσε ότι μετά την καθιέρωση μιας τυποποιημένης μεθοδολογίας για την παρακολούθηση και την ανάλυση των εκπομπών, ήθελε να επικεντρώσει τους πόρους της για να υποστηρίξει τους πελάτες της στη μετάβασή τους.
Ένας εκπρόσωπος της Zurich αρνήθηκε να σχολιάσει εάν οι αντιμονοπωλιακές ανησυχίες έπαιξαν ρόλο στην απόφασή της να αποχωρήσει, αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν ήταν απάντηση στη Munich Re.

Όπως είδαμε και στην περίπτωση της Munich Re, οι αντιμονοπωλιακές ανησυχίες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αυξανόμενης αντίδρασης για τη βιωσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία καθοδηγείται από Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς. Νομικοί εμπειρογνώμονες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν καλέσει τις ρυθμιστικές αρχές να παράσχουν περισσότερες διαβεβαιώσεις σε εταιρείες που θέλουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα τον περασμένο μήνα έστειλε επιστολή σε 30 CEOs ασφαλιστικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Munich Re και Zurich, ζητώντας τους να σταματήσουν «αμέσως» να ασφαλίζουν νέα projects ορυκτών καυσίμων μετά από μια αυστηρή προειδοποίηση για το κλίμα από επιστήμονες του ΟΗΕ.

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»