Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Willis Towers Watson αναθεωρεί το διοικητικό της συμβούλιο μετά από πιέσεις ακτιβιστών

Η Willis Towers Watson Plc εντάσσει τέσσερα νέα μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο, έπειτα από προτροπή ακτιβιστών επενδυτών της εταιρείας, οι οποίοι πίεσαν για αλλαγές στην ασφαλιστική μεσιτεία μετά την κατάρρευση μιας προγραμματισμένης πώλησης 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Aon Plc.

Οι Inga Beale, Fumbi Chima, Michael Hammond και Michelle Swanback θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο «μετά από μια εποικοδομητική δέσμευση με την Elliott Investment Management LP», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη. Ο Beale, ο Hammond και ο Swanback θα γίνουν διευθυντές την 1η Ιανουαρίου, όταν ο Carl Hess θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η Chima θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο την 1η Απριλίου, μετά τη λήξη μιας άλλης δέσμευσης.

Η Willis Towers Watson αναφέρει την Elliott, που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Paul Singer, ως έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές της. Η ακτιβιστική εταιρεία Starboard Value έχει επίσης θέση στη χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία έχει εκτελεστικά γραφεία στο Λονδίνο, τους τελευταίους μήνες. Η συμφωνία με την Aon κατέρρευσε τον Ιούλιο, αφού οι δύο εταιρείες απέτυχαν να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ότι ο συνδυασμός, που θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική μεσιτεία στον κόσμο, δεν θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν εμπειρία στον κλάδο, με τον Beale να διετέλεσε προηγουμένως Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού συνδικάτου Lloyd’s του Λονδίνου και ο Hammond να έχει διατελέσει ρόλους σε πολλές διεθνείς εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων, δήλωσε ο Willis Towers Watson στη δήλωση. Ως μέρος της μετάβασης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Jaymin Patel θα παραιτηθεί την 1η Ιανουαρίου και ο πρόεδρος Victor Ganzi δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στο διοικητικό συμβούλιο. Δύο άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους, αλλά δεν θα επιδιώξουν επανεκλογή για να διατηρήσουν τον αριθμό των διευθυντών στους εννέα.

“Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Elliott και τους άλλους μετόχους μας καθώς συνεχίζουμε τη διαδικασία ανανέωσης του διοικητικού συμβουλίου της Willis Towers Watson και προχωράμε με το στρατηγικό μας σχέδιο για την ενίσχυση της αξίας της Εταιρείας προς όφελος των μετόχων”, δήλωσε ο Ganzi.

Από τότε που κατέρρευσε ο συνδυασμός Aon, η Willis Towers Watson έχει λάβει πολλά βήματα για να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της και να τοποθετηθεί καλύτερα ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα. Αυτές οι κινήσεις περιλαμβάνουν την πώληση της παγκόσμιας αντασφαλιστικής της επιχείρησης στην Arthur J. Gallagher & Co. έναντι 3,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και την ανάδειξη νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και Οικονομικού Διευθυντή.

Διαβάστε Ακόμα