Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

ΕΕΑΕ – Webinar “Καλή Πρακτική Διαχείρισης και Ιδιοκτησίας Συλλογών Έργων Τέχνης”

Δημοσίευση: 27/03/2024

Ανακοίνωση της ΕΕΑΕ αναφέρει τα παρακάτω:

Με γνώμονα την διαρκή ενημέρωση στο πεδίο των σύγχρονων κινδύνων ασφάλισης και έπειτα και από σχετικά αιτήματα Μελών μας, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar), με θέμα: Έργα Τέχνης: Καλή Πρακτική Διαχείρισης και Ιδιοκτησίας Συλλογών την Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 16:00΄.

Εισηγήτρια είναι η κυρία Αγγελική Ντούρου MRICS*, Ειδική Σύμβουλος Τέχνης, Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης και Πραγματογνώμων (Α.Μ. Υπ. Οικονομικών: 746) και στο πλαίσιο του webinar θα γίνει ειδικότερη αναφορά στα εξής:

  • Σκοποί εκτίμησης έργων τέχνης και καλή πρακτική εκτίμησής τους σύμφωνα με τα Διεθνή Εκτιμητικά Πρότυπα IVS 2022
  • Σημασία ασφάλισης των έργων τέχνης
  • Βέλτιστοι τρόποι διατήρησης της κατάστασης έργων τέχνης σε σταθερό περιβάλλον (συνθήκες που δεν ευνοούν τη φθορά των έργων τέχνης)
  • Βέλτιστοι τρόποι συντήρησης, συσκευασίας και μεταφοράς των έργων τέχνης
  • Καλή πρακτική καταγραφής συλλογών έργων τέχνης – δημιουργία ταυτότητας έργων τέχνης (Object ID) σύμφωνα με τα πρότυπα ICOM
  • Βέλτιστοι τρόποι τεκμηρίωσης ιδιοκτησίας έργων τέχνης και αναφορά στον Αρχαιολογικό Νόμο Ν.3028/2002

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ως Ε.Ε.Α.Ε. προσβλέπουμε σε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον webinar από την κα Ντούρου, το οποίο ενισχύει την κατάρτιση και ανταγωνιστικότητά μας ως επαγγελματίες, γι’ αυτό και το προτείνουμε στα Μέλη μας αλλά και σε όσους Συναδέλφους ενδιαφέρονται να δείξουν τις ικανότητές τους και σε άλλους εξειδικευμένους κλάδους.

Θα ακολουθήσει το link για την εγγραφή σας.

Σας προσκαλούμε όλους και θα χαρούμε με το πέρας του να ακούσουμε και τις δικές σας εντυπώσεις!

Για την Αγγελική Ντούρου:

ΕΕΑΕ – Webinar “Καλή Πρακτική Διαχείρισης και Ιδιοκτησίας Συλλογών Έργων Τέχνης”

Η Αγγελική Ντούρου MRICS είναι Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης και Σύμβουλος Τέχνης. Είναι μέλος του Μητρώου Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και μέλος του Royal Institute of Chartered Surveyors RICS. Η Αγγελική Ντούρου κατέχει BSc (Bachelor of Science) στη Συντήρηση Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης και MSc (Master of Science) στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, με εξειδίκευση στην Εκτίμηση Έργων Τέχνης.

Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο εργαστήριο Γιάννη Παππά (πλέον Μουσείο Μπενάκη) και ως ιστορικός τέχνης στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τέχνης και σεμινάρια ιστορίας τέχνης και εκτίμησης έργων τέχνης. Είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων – Εκτιμητών Έργων Τέχνης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τακτικό μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.), του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛ.Ι.Ε.) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.). 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»