Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Συγχαρητήρια τώρα έχεις το δικό σου σπίτι! Δες τα 5 tips για να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια κατοικίας

Δημοσίευση: 11/01/2024
σπίτι, ασφάλιση κατοικίας

Δούλεψες σκληρά για να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου. Πόρτες, τοίχοι, μόνωση όλα καινούργια και φρέσκα. Όσον αφορά το περιεχόμενο; Πλουσιοπάροχο!

Το σπίτι σου δεν είναι μόνο η οικία του, το μέρος που κοιμάσαι. Είναι το καταφύγιό σου, η φωλιά σου όπου κρατάς όλους τους προσωπικούς σου θησαυρούς. Σκέφτηκες ποτέ να το ασφαλίσεις ή -όπως και πολλοί άλλοι- υπέπεσες στο σφάλμα ότι “δεν θα συμβεί σε μένα”. Δεν θα ήθελες ωστόσο είτε εξωτερικοί (κλέφτες) είτε εσωτερικοί παράγοντες (π.χ. σπάσιμο σωλήνα) να σου μαγαρίσουν το σπίτι.

Καταρχάς το ήξερες ότι στην ασφάλιση κατοικίας μπορείς να επιλέξεις να ασφαλίσεις μόνο το κτήριο (διαμέρισμα) ή/και το περιεχόμενο;

Τώρα λοιπόν, που έπεσαν οι πρώτες τζίφρες για τη μεταβίβαση, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις να ψάχνεις για μια ασφάλεια κατοικίας που να καλύπτει τις ανάγκες του νέου σου σπιτιού.

Η διαδικασία είναι απλή. Θα κάνεις περίπου ότι έκανες όταν έψαχνες για σπίτι:

  1. Ξεκίνα την έρευνά σου: Δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. Στο internet μπορείς πλέον να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, να συγκρίνεις τιμές και να διαβάσεις αξιολογήσεις από άλλους πελάτες.
  2. Ενημερώσου αναλυτικά για τις καλύψεις: Είναι λογικό να θες να κάνεις οικονομία αλλά καμιά φορά μια επιπλέον κάλυψη μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε κάτι που δεν είχες υπολογίσει, και που θα σε έβγαζε σίγουρα εκτός προϋπολογισμού. Επίσης, ένα φαινομενικά πιο οικονομικό πρόγραμμα μπορεί να είναι δελεαστικό λόγω τιμής, αλλά να μην καλύπτει τις ανάγκες σου.
  3. Επικοινώνησε με έναν έμπειρο διαμεσολαβητή: Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο σου σπίτι είναι λογικό να μην γνωρίζεις κάποια πράγματα για την ασφάλεια κατοικίας. Πιθανό ούτε ο μεσίτης σου θα τα γνωρίζει. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν.
  4. Μη φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις: Συνεχίζεις να έχεις απορίες; Μη σταματήσεις εάν δεν τις λύσεις. Άλλωστε γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό εκτός από το πρόγραμμα να επιλέξεις και μία ασφαλιστική εταιρεία και ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
  5. Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σου και του σπιτιού σου: Το σπίτι σου έχει εγκατάσταση συναγερμού; Ποια είναι τα μελλοντικά σου πλάνα; Μήπως ο τετράποδος φίλος σου έχει και αυτός κάποια ανάγκη; Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το ασφαλιστικό σου συμβόλαιο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου!

 

Σε κάθε περίπτωση, μια ασφάλεια κατοικίας θα σε βοηθήσει να προστατέψεις τη βάση σου, δηλαδή το σπίτι σου, αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα από εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους δεν μπορείς πάντα να προβλέψεις, ούτε να ελέγξεις. Μπορείς όμως να έχεις προνοήσει έτσι ώστε να μην σε επηρεάσουν!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»