Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Το ακανθώδες θέμα του ασφαλιστικού και ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στη βιωσιμότητά του στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίας θα παρουσιάσουν τις δημογραφικές, δημοσιονομικές και κοινωνικές παραμέτρους που καθορίζουν την βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη του συστήματος στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδακης μαζί με τον Matt Brittin, President, EMEA Business & Operations, Google θα συζητήσουν για όλες εκείνες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Τσακλόγλου θα συμβάλλει καταλυτικά στη συζήτηση, με την προηγούμενη εμπλοκή του στο ασφαλιστικό την περίοδο 2011-2012. Ο κ. Τσακλόγλου αναμένεται να υπογραμμίσει τις δυσμενείς συνέπειες της δημογραφικής γήρανσης στο ασφαλιστικό σύστημα, την επιδείνωση της ανισορροπίας εις βάρος των εργαζομένων, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας και την ανάγκη μεταρρύθμιση του δημόσιου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης.

Την ίδια μέρα, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα αναδείξει το δημογραφικό πρόβλημα, ως βασική προϋπόθεση για τις αναπτυξιακές και μακροοικονομικές επιπτώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 2001-2004, Τάσος Γιαννίτσης.

Τον σημαντικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος θα αναλύσει ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος, ενώ ο Chief Operations Officer της NN Hellas, Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, πρόκειται να εστιάσει στον παράγοντα του κόστους που κρίνει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα η πανδημία του Covid ανέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού και τα συνεχή αυξανόμενα κόστη για το απολύτως αναγκαίο αγαθό, την υγεία.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε Ακόμα

Τι ζητούν οι καταναλωτές από την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους; Το χάσμα μεταξύ των γενεών και ο ρόλος της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του κόστους των συμβολαίων

Περίπου το 90% των οδηγών ηλικίας 35 ετών και άνω ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια στη τιμολόγηση της ασφάλισης αυτοκινήτων  Πάνω από