Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Τι θα πλήρωνε ο Τζέιμς Μποντ, o Mr. Bean και άλλοι 5 κινηματογραφικοί ήρωες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους;

Δημοσίευση: 19/05/2022
Τι θα πλήρωνε ο Τζέιμς Μποντ, o Mr. Bean και άλλοι 5 κινηματογραφικοί ήρωες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους;

Εάν μία ταινία δράσης σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να λείπει από αυτή μία τρελή καταδίωξη με αυτοκίνητα. Ο ήρωας μας να τρέχει σε μια φεγγαρόφωτη λεωφόρο κυνηγώντας κάποιο εγκληματία σε μια κούρσα ζωής ή θανάτου καθώς πέφτουν σφαίρες από παντού και πολλά αυτοκίνητα να τρακάρουν σαν παράπλευρες απώλειες αυτής της καταδίωξης.

Εάν έχεις και εσύ διερωτηθεί πόσα θα πλήρωναν οι σούπερ ήρωες μας για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, λαμβάνοντας υπόψη όλο αυτό το επικίνδυνο σκηνικό, σήμερα σου έχουμε την απάντηση.

Η Βρετανική εταιρεία online ασφάλισης αυτοκινήτου Cuvva έκανε τους υπολογισμούς της με βάση την ηλικία, το επάγγελμα, το μοντέλο και την αξία του αυτοκινήτου και υπολόγισε το ασφάλιστρο που οι σούπερ ήρωες μας θα πλήρωναν.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου του Τζέιμς Μποντ

Δεδομένης της τάσης του Βρετανού κατασκόπου για καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας με πολλές συντριβές, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο 007 θα είχε να αντιμετωπίσει ένα εξωφρενικά ψηλό ασφάλιστρο ύψους άνω των 80 χιλιάδων στερλινών το οποίο είναι 187 φορές ψηλότερο από τον μέσο οδηγό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αξία του αυτοκινήτου του (της αγαπημένης του Aston Martin), η δουλειά του  (smooth-talking spy), ο ταχυδρομικός του κώδικας και το ιστορικό των περιστατικών του (έχουμε παρατηρήσει αρκετές «συγκρούσεις») έχει αυξήσει δραματικά την τιμή του.

Από τη Λάρα Κροφτ στον Μπρους Γουέιν

Η Cuvva εξέτασε επίσης άλλους πέντε ήρωες δράσης, από την Λάρα Κροφτ μέχρι τον Μπάτμαν. Αποδεικνύεται τελικά ότι το κόστος για να σώσεις τον κόσμο δεν είναι φθηνό. Δείτε στον πιο κάτω πίνακα την πλήρη ανάλυση που έκανε η Cuvva.

ΌΝΟΜΑΗΛΙΚΊΑΕΠΆΓΓΕΛΜΑΜΆΡΚΑ/ΜΟΝΤΈΛΟΑΞΊΑ ΟΧΉΜΑΤΟΣΑΣΦΆΛΙΣΤΡΟ
JAMES BOND45SPYASTON MARTIN DB10£3M£80,575.72
Lara Croft25Archeologist / tomb raiderV8 Defender (based on Landrover’s Defender 110) / Volvo XC40£50k / £35k£1,578.63
Bruce Wayne AKA Batman34CEOLamborghini Mercielago£292,134£7,583.57
Natasha Romanoff AKA Black Widow35Spy / assassinLada Niva Drive (SUV) / Harley-Davidson LiveWire / BMW X3 / BMW 2 Series Gran Coupe / Corvette Stingray£20k / £30k / £43k / £27k / £33k£1,472.74
Dominic Toretto (Fast and Furious)40Mechanic1970 Dodge Charger R/T£21,910.05£1,962.57
Dr Robert Neville (I Am Legend)36Military virologist2007 Shelby Mustang GT500 SVT£10,000£1,204.69

Η περίπτωση του Mr. Bean

Στο άλλο άκρο τώρα, δεν φοράνε όλοι οι ήρωες κάπες! Ενώ η διάσωση του κόσμου έχει δράση και ανεβάζει την αδρεναλίνη, μερικές φορές είναι καλύτερο να χαζεύεις στο πράσινο Mini σου με το αγαπημένο σου αρκουδάκι.

Μαζί με τους πιο πάνω ήρωες δράσης, η Cuvva υπολόγισε επίσης το ασφάλιστρο του αγαπημένου Mr. Bean.

Βεβαίως από το ιστορικό των περιστατικών που του έχουν συμβεί δεν λείπουν ατυχήματα που θα ανησυχούσαν ένα ασφαλιστή, όπως η καταστροφή του Mini από ένα στρατιωτικό άρμα μάχης ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ο 65χρονος πλέον έχει επίσης μια ανησυχητική τάση να χτυπά άλλα αυτοκίνητα από θέσεις στάθμευσης, ώστε να μπορέσει να παρκάρει.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το ασφάλιστρό του λοιπόν βγαίνει σε £ 1.023 – περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου οδηγού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»