Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Τι είναι το Search Εngine Optimization (SEO) και γιατί είναι χρήσιμο και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Δημοσίευση: 22/09/2022
Τι είναι το Search Εngine Optimization (SEO) και γιατί είναι χρήσιμο και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης αποτελούν πλέον το δεξί χέρι του σύγχρονου ανθρώπου, λύνοντας κάθε πρόβλημα της καθημερινότητάς του, προτείνοντας άμεσες λύσεις, αλλά και επαγγελματίες που πληρούν τις απαιτήσεις του και ικανοποιούν τις ανάγκες του.

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται σχεδόν τυφλά τις μηχανές αναζήτησης δεδομένου ότι η αλληλεπίδραση που προσφέρουν κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται πιο άνετα και να βασίζονται σε αυτές για τον εντοπισμό λύσεων. Συνεπώς, μια υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, η οποία θα εξασφαλίσει μια θέση στα πρώτα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στο χρήστη θα ήταν ιδιαιτέρως αποδοτική για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να προσελκύσει νέους πελάτες.

Το κλειδί στην επιτυχία στην επιτυχία κάθε επιχείρησης που βρίσκεται υψηλά στη λίστα των προτεινόμενων της Google κρύβεται στο Search Εngine Optimization, γνωστό και ως SEO.

Το SEO είναι η λειτουργία οργανικής αναζήτησης, που σε αντίθεση με το SEM, το οποίο εξασφαλίζει μέσω πληρωμής την άνοδο μιας επιχείρησης στην κατάταξη των αποτελεσμάτων, αποτελεί ένα δωρεάν εργαλείο μέσου του οποίου μπορείτε να διεκδικήσετε μια από τις πρώτες θέσεις στην λίστα των αποτελεσμάτων των εργαλείων αναζήτησης. Μάλιστα, σύμφωνα με ένα άρθρο του Search Engine Land, το 53% της συνολικής επισκεψιμότητας ενός ιστότοπου προέρχεται από την οργανική αναζήτηση.

Τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και οι ασφαλιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια στο SEO, καθώς τους παρέχει την δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερες νέες εγγραφές, συναντήσεις και φυσικά έσοδα, εκμεταλλευόμενοι την οργανική αναζήτηση.

Το SEO για ασφαλιστικούς πράκτορες είναι ένας αναπτυσσόμενος χώρος, δεδομένου οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μεγάλο ανταγωνισμό να αντιμετωπίσουν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βασικές στρατηγικές SEO που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας και να αυξήσετε την κατάταξή σας στο Google, την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες.

 

  1. Έχετε έναν ιστότοπο με Premium Hosting

Το πρώτο βήμα στην καμπάνια SEO είναι να έχετε έναν ιστότοπο. Χωρίς αυτό, δεν έχετε διαδικτυακή παρουσία και θα περιορίσετε την προβολή σας από πιθανούς πελάτες. Αγορά domain (όνομα ιστότοπου) από μια αξιόπιστη εταιρεία που προσφέρει άριστη και άμεση εξυπηρέτηση πελατών, είναι αξιόπιστη και επίσης προσιτή. Μην επιλέγετε δωρεάν ιστότοπους για την επιχείρησή σας, καθώς αυτό περιορίζει τον έλεγχό σας και μπορεί επίσης να γίνει ανεπιθύμητο με διαφημίσεις.

Αποκτήστε premium φιλοξενία από μια αξιόπιστη μάρκα γιατί βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών στον ιστότοπό σας, έχει γρήγορο χρόνο φόρτωσης και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Έτσι, αν θέλετε να αυξήσετε την κατάταξη και να εμφανιστείτε στο Google, επενδύστε σε premium φιλοξενία.

 

  1. Βελτιώστε την ασφάλεια του ιστότοπού σας

Ένα άλλο σημαντικό βήμα στο SEO για ασφαλιστικούς πράκτορες αφορά την ασφάλεια των χρηστών όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης από την εμπειρία των χρηστών. Ως ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί να ζητήσετε από τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας να συμπληρώσουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα, που σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα ασφαλές σύστημα για την αποθήκευση αυτών των δεδομένων και όχι την έκθεση τους σε τρίτους.

Κατά συνέπεια, πρέπει να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL (συντομογραφία του Secure Sockets Layer). Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει πρόθεμα https και όχι http. Και αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας είναι ένας παράγοντας κατάταξης. Θα έχετε χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης, καθώς οι επισκέπτες θα αισθάνονται ασφαλείς στον ιστότοπό σας και θα παραμένουν. Αυτό θα δώσει στους αλγόριθμους της Google μια ένδειξη ότι έχετε μία αξιόπιστη ιστοσελίδα για τους επισκέπτες. Στον σημερινό κόσμο ένα ασφαλιστικό πρακτορείο δεν μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χωρίς εμπιστοσύνη που πηγάζει από μία ασφαλή ιστοσελίδα.

 

  1. Βελτιστοποιήστε τις σελίδες του ιστότοπού σας

Αυτή είναι μια διαδικασία βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που περιλαμβάνει έρευνα λέξεων-κλειδιών. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστικό σας γραφείο χρησιμοποιεί όρους που ανταποκρίνονται στις προθέσεις των χρηστών. Για παράδειγμα, όταν δημιουργείτε τις σελίδες προορισμού σας, όπως η αρχική σελίδα ή η σελίδα σχετικά με εμάς, χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά και τοποθεσία-στόχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις «καλύτερη ασφάλιση αυτοκινήτου στο Μαρούσι». Με αυτόν τον τρόπο, θα χρησιμοποιήσετε τα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης και οποιοσδήποτε ψάχνει για μια ασφαλιστική εταιρεία στο Μαρούσι μπορεί να οδηγηθεί σε εσάς και έπειτα μπορείτε να μετατρέψετε αυτόν τον δυνητικό επισκέπτη σε ενεργό πελάτη.

Ανησυχείτε όμως για το ποιες λέξεις-κλειδιά να χρησιμοποιήσετε για να κατατάξετε ψηλά; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποια keywords είναι κατάλληλα για την επιχείρηση σας και τις υπηρεσίες σας γιατί υπάρχουν δωρεάν και κορυφαία εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών που θα παρέχουν όγκο αναζήτησης, δυσκολία λέξεων-κλειδιών, σχετικές λέξεις-κλειδιά και λέξεις-κλειδιά κατάταξης ανταγωνιστών. Μερικά από τα εργαλεία περιλαμβάνουν τα Moz , Ubersuggest και Ahrefs . Μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 

  1. Content Marketing και ασφαλιστικός πράκτορας

Μία ακόμα σημαντική συμβουλή SEO για ασφαλιστικά γραφεία περιστρέφεται γύρω από το μάρκετινγκ περιεχομένου. Αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που περιλαμβάνει τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας ή αναρτήσεων ιστολογίου που σχετίζονται με την ασφαλιστική επιχείρηση.

Καθώς οι επισκέπτες σάς εμπιστεύονται να παρέχετε σχετικές, ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον ασφαλιστικό κλάδο, είναι πιο πιθανό να σας εμπιστευτούν για ασφαλιστικά προϊόντα. Οι προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου σας θα αποδώσουν με τη μετατροπή σε νέες επαφές και πωλήσεις.

Εκτός από το ποιοτικό περιεχόμενο, θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που απευθύνεται στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει την έρευνα σχετικών λέξεων-κλειδιών με χαμηλή δυσκολία αλλά ουσιαστικό μηνιαίο όγκο αναζητήσεων. Αποφύγετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία λέξεων-κλειδιών.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου θα οδηγεί την επισκεψιμότητα σε συνεχή βάση και μακροπρόθεσμα, όταν διατηρείτε το περιεχόμενό σας φρέσκο ​​και ενημερωμένο. Μπορείτε επίσης να κάνετε κριτικές για διάφορες ασφαλιστικές υπηρεσίες, όπως ασφάλιση αυτοκινήτου ή υγείας. Έμμεσα προτείνετε τα προϊόντα σας σε τέτοιες κριτικές ως έναν εναλλακτικό τρόπο προώθησης των υπηρεσιών της επιχείρησης σας και παράλληλα επικεντρώστε την προσπάθεια σας στην παροχή συναρπαστικών, χρήσιμων και ενημερωτικών αναρτήσεων για την οικοδόμηση πιστού κοινού. Εάν δεν μπορείτε να ταιριάξετε με όλες τις τάσεις του content marketing μπορείτε να προσλάβετε έναν ειδικό SEO σε ανεξάρτητη βάση.

 

  1. Εγκαταστήστε το Google Analytics

Μόλις ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας, το επόμενο σημαντικό πράγμα θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης του Google Analytics. Είναι δωρεάν και θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να εγκατασταθεί, αλλά είναι μια από τις κύριες πηγές πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας.

Για να εγκαταστήσετε το Google Analytics, πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google Analytics για τον ιστότοπό σας, συμπληρώνοντας όλες τις λεπτομέρειες στο μήνυμα προτροπής. Εάν δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε τα αποτελέσματα που παίρνετε από το εργαλείο, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επαρκώς προς όφελος σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζετε πώς να αναλύετε τις αναφορές και ποια στρατηγική SEO να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση.

 

  1. Επενδύστε στην καμπάνια SEO στα Social Media

Το 2020, πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, όταν ενσωματώνετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις στρατηγικές SEO σας, θα αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις σας.

Ξεκινήστε κάνοντας έρευνα για να μάθετε ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χρησιμοποιεί το κοινό-στόχο σας. Για παράδειγμα, εάν ειδικεύεστε στην ασφάλιση αυτοκινήτου και ο πληθυσμός-στόχος σας είναι οι millennials, μπορείτε να ξεκινήσετε με ιστότοπους όπως το Instagram και το Tiktok. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε σχετικό περιεχόμενο. Αν είναι το Instagram, βρείτε τι αρέσει στο κοινό και πώς να δημιουργείτε δημοσιεύσεις. Ενσωματώστε εικόνες, βίντεο και παρέχετε επίσης στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμό τηλεφώνου.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους ασφαλιστικούς πράκτορες θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη ενός πιστού κοινού και η τροφοδοσία τους με ρεαλιστικό, φρέσκο ​​και ελκυστικό περιεχόμενο. Μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε συνδέσμους των αναρτήσεων του ιστολογίου σας ή βίντεο στο YouTube για να αυξήσετε περαιτέρω την απήχησή σας. Μπορείτε να διαβάσετε ξανά 8+1 συμβουλές αποκλειστικά για επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

 

  1. Business Citations, Reviews και NAP

Οι υπηρεσίες SEO ασφάλισης είναι ατελείς χωρίς επιχειρηματικές αναφορές, NAP και κριτικές. Όλες αυτές οι στρατηγικές προσανατολίζονται στη δημιουργία τοπικών αναφορών SEO.

Τα καλύτερα μέρη για ιστότοπους ασφαλιστικών πρακτορείων περιλαμβάνουν το Yahoo, το Bing Places, το Google My Business και το Yelp. Όταν βελτιστοποιείτε το προφίλ της ασφαλιστικής σας επιχείρησης σε αυτά τα μέρη, αυξάνετε την κατάταξή σας στο Google και την προβολή σας στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανίζεστε στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης για τοπική αναζήτηση όταν οι χρήστες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με ασφάλειες, όπως ασφάλεια ζωής.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο Google my Business, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες του ιστότοπου χρησιμοποιούν το Google ως κύρια μηχανή αναζήτησης. Μια συμβουλή για επαγγελματικό SEO είναι όταν το προφίλ του ασφαλιστικού σας γραφείου είναι ενεργό, η Google θα οδηγήσει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και θα βρείτε άτομα έτοιμα να προχωρήσουν σε μια αγορά ή να πληρώσουν για μια υπηρεσία. Αυτό θα αυξήσει τα έσοδά σας τρομερά.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι η διασφάλιση της συνέπειας του NAP (Όνομα, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου) σε όλες τις διαδικτυακές σας πλατφόρμες για να αποφύγετε την σύγχυση των πελατών. Αυτό στέλνει ένα θετικό μήνυμα στην Google ότι είστε ενεργοί και ενημερώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας σας για αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης.

 

  1. Συνεπής επανεξέταση του ιστότοπού σας

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την απόδοση του ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει τοπικό SEO, τεχνικό SEO, κριτικές και σχόλια πελατών και επιτόπου SEO. Η έρευνα σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις των άλλων σχετικών ιστοσελίδων, η αναζήτηση τρόπων βελτιστοποίησης του πρακτορείου για τοπική αναζήτηση και η ενσωμάτωση μιας νέας στρατηγικής SEO θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Και αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία που η ομάδα σας πρέπει να σχεδιάζει σε τακτική βάση.

Καθώς αναλύετε τις ενέργειες μάρκετινγκ, φροντίστε να αναλύσετε τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας και τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν στις οποίες δεν βρίσκεστε στα αποτελέσματα της Google. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε άλλες βελτιστοποιήσεις αυτών των εταιρειών που πρέπει να κάνετε στην εταιρεία σας.

Τι μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι ασφαλιστικοί πράκτορες;

Με τις παραπάνω συμβουλές SEO που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί πράκτορες για να κατατάσσονται καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης ή να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, μπορεί να αναρωτιέστε εάν πρέπει να προσλάβετε ειδικούς ή να επιχειρήσετε μόνος/μόνη σας. Είναι αλήθεια υπάρχουν ορισμένες εργασίες που αντιμετωπίζονται καλύτερα από ειδικούς SEO, αλλά υπάρχουν μερικές που μπορείτε να κάνετε όπως το premium hosting, η αγορά πιστοποιητικού SSL, NAP και το Google my business listings και βέβαια η χρήση κριτικών και αναφορών.

Βέβαια, για να προσφέρετε στους πελάτες σας καλύτερη εμπειρία, μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους το SEO εκτός σελίδας, την έρευνα λέξεων-κλειδιών και τη δημιουργία περιεχομένου. Με εταιρείες που είναι εξειδικευμένες σε αυτόν τον τομέα, η ομάδα σας θα έχει αρκετό χρόνο για να επικεντρωθεί στις ενέργειες της επιχείρησής σας και στους πελάτες σας.

Το SEO για ασφαλιστικά γραφεία είναι κάτι στο οποίο αξίζει να επενδύσετε και με τη σωστή τοπική στρατηγική SEO, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας και θα εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Πηγή: https://indexsy.com/seo-for-insurance/

https://avalanchegr.com/seo/seo-for-insurance-agencies

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»