Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Τι πρέπει να προσέξεις ως γυναίκα στην ιδιωτική σου ασφάλιση;

Δημοσίευση: 10/06/2024
Τι πρέπει να προσέξεις ως γυναίκα στην ιδιωτική σου ασφάλιση;

Γράφει η Στέλλα Ζουλινάκη, Ασφαλιστικός Πράκτορας – Ιδιοκτήτρια της Feel Safe Insurance*

Στόχος είναι να τονιστεί η συμβολή του ασφαλιστικού θεσμού στη σύγχρονη κοινωνία και στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του ανθρώπου. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα για τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης τονίζοντας ότι αποτελεί μια πράξη σύνεσης και πρόληψης από ενδεχόμενους κινδύνους όπου μπορεί να οδηγήσουν μια επιχείρηση ή έναν άνθρωπο σε δύσκολη κατάσταση.

Αποφασίζοντας κάποιος να κάνει μια ασφάλεια, και ιδιαίτερα μια ασφάλεια υγείας, καλό είναι να προβεί σε μια έρευνα αγοράς, να επιλέξει τον σύμβουλο που θεωρεί ότι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του αλλά και τηρεί τις προϋποθέσεις εντός επαγγελματικού προφίλ, που με συνέπεια θα προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ως γυναίκες αντιμετωπίζουμε διάφορες προκλήσεις και καταστάσεις με την υγεία μας, άλλοτε ευχάριστες (π.χ. μητρότητα) άλλοτε δυσάρεστες (π.χ. γυναικολογικές παθήσεις).  Είτε έχετε ήδη μια ασφάλεια, είτε σκοπεύετε να αποκτήσετε, καλό είναι ως γυναίκες να ερευνήσετε και κάποια πράγματα παραπάνω από τις βασικές παροχές, καλύψεις και εξαιρέσεις ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου:

  • Εάν είστε σε αναπαραγωγική ηλικία και σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ένα παιδάκι χρειάζεται να διερευνήσετε το καθεστώς κάλυψης. Συνήθως οι περισσότερες εταιρείες το αντιμετωπίζουν ως ένα μη καλυπτόμενο γεγονός γιατί «φεύγει» από την έννοια της ασθένειας και του  ατυχήματος, και συχνά δίνουν ένα επίδομα τοκετού το οποίο έχει μια χρονική αναμονή πριν ενεργοποιηθεί. Σε κάποιες εταιρείες είναι στατικό, ανεξαρτήτου το χρόνο δια κράτησης του συμβολαίου και σε άλλες είναι αυξανόμενο με το πέρασμα τον χρόνων ασφάλισης.
  • Αξίζει να διερευνήσετε το πακέτο των προληπτικών εξετάσεων και την εξειδίκευσή του στις γυναικείες ανάγκες. Οι περισσότερες εταιρείες πέρα από το κλασσικό checkup- απλό γυναικολογικό υπέρηχο, προσφέρουν και εντελώς δωρεάν έλεγχο μαστών με μαστογραφία ή υπερηχογράφημα, ανάλογα την ηλικία, και τεστ ΠΑΠ. Επιπλέον εάν θεωρήσει κάποιος ότι δεν θα καλυφθεί από αυτό το απλό πακέτο υπάρχουν προϊόντα εξειδικευμένα στον προληπτικό έλεγχο που χρειάζεται μια γυναίκα στη σημερινή εποχή (π.χ. έλεγχος θυροειδούς, καρκινικών δεικτών).
  • Η ιατρική πλέον εξελίσσεται και μέσω σύγχρονων μεθόδων δίνει άμεσα αποτελέσματα και υψηλότερα ποσοστά ίασης. Αξίζει να διερευνήσετε εάν υπάρχει κάλυψη της ρομποτικής χειρουργικής. Καθημερινά ολοένα και αυξάνονται τα χειρουργεία με χρήση ρομποτικής τα οποία είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα.
  • Η προληπτική αντιμετώπιση μιας τάσης μιας ασθένειας που πιθανά να δικαιολογείτε και κληρονομικά, είναι μια σημαντική παροχή. Ιδιαίτερα για εμάς τις γυναίκες αξίζει να διερευνηθεί εάν θα καλύπτεται από το συμβόλαιο η προληπτική μαστεκτομή, η προληπτική αφαίρεση γυναικείων εσωτερικών οργάνων (π.χ. σάλπιγγες).

 

Η συμβουλή μας σήμερα είναι:

Ρωτήστε, συζητήστε και αποφασίστε με γνώμονα να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παροχές ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που θα σας κάνει να νιώσετε ασφαλείς και ικανοποιημένοι από την επιλογή σας. Πλέον δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, υπάρχει διαφάνεια, αρκεί να είναι ξεκάθαρο τι έχετε επιλέξει. Εάν συνεργάζεστε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο που μες στις αξίες του συμπεριλαμβάνονται η συνέπεια, ο σεβασμός, η αγάπη, η γνώση, η εν συναίσθηση και η εχεμύθεια τότε το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας και θα αποτελεί άλλο ένα εφόδιο στο να μπορείτε να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Eπισκεφτείτε το feelsafe-insurance.gr

*Πηγή: foreverwoman.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»