Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σφοδρά τροχαία ατυχήματα σε εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Αριστοτέλους

Δημοσίευση: 27/05/2024

Από την αφαίρεση κράνους τραυματία μετά από τροχαίο ατύχημα, μέχρι και τη… διάλυση αυτοκινήτου, με σκοπό τον απεγκλωβισμό του οδηγού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες πολιτών στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τα ατυχήματα στους δρόμους και την αντιμετώπιση τυχόν τραυματιών.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, στημένο στην πλατεία Αριστοτέλους, οι 14 ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Σταυρού προσομοίασαν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά στα οποία η επέμβασή τους αποβαίνει σωτήρια για τους τραυματίες.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την παρουσία 147 ετών, παραμένει και θα παραμείνει ο μεγαλύτερος εθελοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρος έχει τη δυνατότητα να ασχολείται και με τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα. Ένα από αυτά είναι και η ασφάλεια στους δρόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όραμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έως και τον μηδενισμό της μάστιγας που λέγεται τροχαία ατυχήματα και αφήνει μεγάλο αριθμό θυμάτων στην ελληνική άσφαλτο κάθε χρόνο.

Θεσσαλονίκη: Σφοδρά τροχαία ατυχήματα σε εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Αριστοτέλους

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δίνοντας το παρών στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα και την ετοιμότητα των εθελοντών σε κάθε αναγκαία συνθήκη που έχει χρειαστεί.

Ο Αναστάσιος Μαρκουρίζος, οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, γνωστός ως Ιαβέρης, μέσω βιντεοκλήσης, έκανε γνωστή τη διάθεσή του, αλλά και τις πολύχρονες προσπάθειες που κάνει με ενημερωτικές ομιλίες για να αλλάξει η οδηγική συμπεριφορά στη χώρα. Σύμφωνα τον ίδιο, τα τελευταία 60 χρόνια, 14.000 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά από κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Πηγή: www.voria.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η πετυχημένη εκδήλωση ΣΕΒΕ| ΕΑΕΕ με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων- προϋπόθεση για ένα βιώσιμο μέλλον» σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, η εκδήλωση  για την Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»