Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

SOS: Γι’ αυτό είναι σημαντική η συνασφάλιση και η απαλλαγή στα συμβόλαια υγείας!

Δημοσίευση: 04/04/2023
Συνασφάλιση - απαλλαγή

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι η συνασφάλιση και η απαλλαγή καθώς και τι πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε το είδος και το ύψος που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας μοναδικές ανάγκες.

Τι είναι η συνασφάλιση και τι απαλλαγή;

Η συνασφάλιση αποτελεί από τους σημαντικότερους παράγοντες ενός συμβολαίου ασφάλισης ατυχημάτων και υγείας και πρέπει να φροντίζουμε πάντα να είμαστε ενημερωμένοι από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο.

Αποτελεί τον όρο εκείνον που λέει ότι ο ασφαλισμένος θα αναλάβει σε περίπτωση απαίτησης την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων νοσηλείας με την ασφαλιστική εταιρεία να καλείται να πληρώσει το υπόλοιπο.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ποσοστό που αφορά τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας μετά την αφαίρεση της απαλλαγής. Το ποσοστό συνασφάλισης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία ενώ μπορεί να συναντήσουμε και πακέτα που υπάρχει διαθέσιμη μόνο η επιλογή της απαλλαγής.

Από την άλλη, η απαλλαγή είναι ένα σταθερό ποσό το οποίο ο ασφαλισμένος θα κληθεί να πληρώσει πριν ξεκινήσει η κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία. Η απαλλαγή μπορεί να είναι ανά περιστατικό ή ανά έτος ανάλογα με τις επιλογές που δίνει η κάθε εταιρεία.

 

SOS: Γι’ αυτό είναι σημαντική η συνασφάλιση και η απαλλαγή στα συμβόλαια υγείας!

 

Γιατί να επιλέξω ποσοστό συνασφάλισης ή απαλλαγή;

Τόσο η συνασφάλιση όσο και η απαλλαγή, αποτελούν δύο εργαλεία που έχει ο ασφαλισμένος στη διάθεση του έτσι ώστε να διαμορφώσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα ικανοποιεί από τη μία της ασφαλιστικές του ανάγκες αλλά και από την άλλη να διαμορφώσει το ασφάλιστρο σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα οικογενειακά έξοδα.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή ή το ποσοστό συνασφάλισης τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα που θα πληρώσουμε. Παρ’ όλα αυτά ο ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του ύψους συνασφάλισης ή απαλλαγής προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί οικονομικά σε περίπτωση νοσηλείας.

Ειδικότερα στην περίπτωση της συνασφάλισης, θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη την περίπτωση μίας δαπάνης νοσηλείας πολύ υψηλού κόστους ενώ είναι πάντα πιο ασφαλές η επιλογή της απαλλαγής αφού στην περίπτωση αυτή θα γνωρίζουμε από πριν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί από εμάς σε περίπτωση νοσηλείας.

Σε κάθε περίπτωση η ασφαλιστική μας εταιρεία ή ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι σε θέση να μας συμβουλεύσει για το κατάλληλο ποσό ή ποσοστό απαλλαγής ή συνασφάλισης με βάση τα δικά μας ιδιαίτερα δεδομένα.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

Η πετυχημένη εκδήλωση ΣΕΒΕ| ΕΑΕΕ με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων- προϋπόθεση για ένα βιώσιμο μέλλον» σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, η εκδήλωση  για την Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»