Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Προέδρου της Ελιτούρ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη

Δημοσίευση: 08/03/2024
Ελιτούρ, Υπουργείο Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελιτούρ, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για την προώθηση της Ελλάδας ως πρωτοπόρου προορισμού για τον τουρισμό υγείας & ευεξίας στο διεθνές προσκήνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης επεσήμανε τις δράσεις και την ιστορία της Ελιτούρ και τόνισε ότι ο στόχος μας επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ελιτούρ έθεσε προς τον Υπουργό Υγείας μια σειρά από προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας στην Ελλάδα, οι οποίες αφορούν τον Αναπτυξιακό Νόμο, την λειτουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας εντός Ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 5 αστέρων με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές, το Μητρώο Παρόχων Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας, καθώς και την Αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και για άλλες ειδικότητες πέραν αυτών που μπορούν σήμερα να αδειοδοτηθούν.

Συνάντηση του Προέδρου της Ελιτούρ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Υγείας αφού συνεχάρη την Ελιτούρ για την πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, διαβεβαίωσε πως ο Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να εδραιωθεί ως πρωτοπόρος προορισμός στο διεθνές προσκήνιο, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεχής διεργασία μεταξύ Ελιτoύρ και Υπουργείου Υγείας, με σκοπό να προωθηθεί αναπτυξιακά ο Τουρισμός Υγείας και τόνισε πως η Ελιτoύρ είναι ο μόνος φορέας που ασχολείται ενεργά με τον Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ελιτούρ ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελιτoύρ κ. Κωνσταντίνος Πάντος, η Β’ Αντιπρόεδρος κα Χριστίνα Ταμπουρέα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κ. Νικόλαος Κουβελάς, κ. Γιώργος Σώρας, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, κ. Αποστόλης Οικονόμου, κ. Δημήτρης Γαλάνης, ενώ τον κ. Γρηγόρη Κυριάκου εκπροσώπησαν η κα Ανθή Χριστοδούλου και η κα Ευαγγελία Μαρίζα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»