Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Στρατηγική συνεργασία της Moody’s για την ενίσχυση του τομέα ESG

Δημοσίευση: 03/07/2024

Η εταιρεία παροχής ερευνών MSCI και ο παγκόσμιος οίκος αξιολόγησης Moody’s Corporation, έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα των ESG και της βιωσιμότητας και τη βελτίωση των δυνατοτήτων λήψης αποφάσεων, αξιοποιώντας ο ένας τα πλεονεκτήματα του άλλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MSCI θα παρέχει τις αξιολογήσεις και το περιεχόμενό της σε θέματα ESG, οι οποίες αξιολογούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τους οικονομικά σημαντικούς κινδύνους και ευκαιρίες ESG. Η Moody’s σχεδιάζει να ενσωματώσει σταδιακά το περιεχόμενο της MSCI για τη βιωσιμότητα στα υπάρχοντα δεδομένα και βαθμολογίες ESG, προσφέροντας έτσι μια σειρά από εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και εταιρικό τομέα.

Η MSCI θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση στη βάση δεδομένων Orbis της Moody’s, μια ολοκληρωμένη πηγή εταιρικών πληροφοριών που καλύπτει πάνω από 500 εκατομμύρια οντότητες, για να επεκτείνει την κάλυψή της σε θέματα ESG για τις ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρική σχέση θα διερευνήσει συνεργατικές λύσεις που θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα ιδιωτικών εταιρειών και τα μοντέλα πιστωτικής βαθμολόγησης της Moody’s για να εμβαθύνουν τις γνώσεις σχετικά με την ιδιωτική πιστωτική αγορά.

Ο Rob Fauber, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moody’s, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, λέγοντας: “Η Moody’s είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την MSCI, ηγέτη στις λύσεις για την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα και πρωτοπόρο στον τομέα της ESG και της βιωσιμότητας”.

Και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια πραγματική αμοιβαία ωφέλεια, καθώς οι πελάτες της Moody’s αποκτούν πρόσβαση στο φημισμένο περιεχόμενο ESG της MSCI και οι πελάτες της MSCI θα αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία, τα δεδομένα και τις γνώσεις της Moody’s για την αξιολόγηση κινδύνων”.

Ο Henry A. Fernandez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSCI, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τη Moody’s για να προσφέρουμε τα δεδομένα ESG και βιωσιμότητας της MSCI στην ευρεία βάση παγκόσμιων πελατών της Moody’s”.

“Η βιωσιμότητα παραμένει μία από τις σημαντικότερες τάσεις που αναδιαμορφώνουν το παγκόσμιο επενδυτικό τοπίο. Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την MSCI να επεκτείνει την κάλυψη ESG των ιδιωτικών εταιρειών και να προσφέρει βελτιωμένες λύσεις σε όλα τα τμήματα πελατών και τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων”, κατέληξε.

Πηγή άρθρου: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»