Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Σε τελική ευθεία η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Partners

Εντός της εβδομάδας είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με σκοπό την έγκριση της γνώμης του εξειδικευμένου οίκου για το εύλογο της πρότασης από το αμερικανικό κεφάλαιο CVC Partners σχετικά με την αγορά του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνώμη είναι θετική και έπειτα από την έγκριση από το ΤΧΣ, που αποτελεί βασικό μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας, θα ενημερωθεί επισήμως η ΕΤΕ, η οποία έχει δρομολογήσει διοικητικό συμβούλιο για την Παρασκευή, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Εθνική Τράπεζα θα εγκρίνει τη συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στον αμερικανικό όμιλο CVC Partners, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (μέτοχοι, θεσμικοί φορείς, τράπεζα και αρχές) τοποθετούνται υπέρ αυτής της κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνία της πώλησης αφορά στο 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι του 80% που είχε γνωστοποιηθεί σε πρώτη φάση.

Το τίμημα για την προσφορά έχει καθοριστεί με βάση την αποτίμηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής και εκτιμάται γύρω στα 460 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την κοστολόγηση και τη συμμετοχή με 10%, η συμφωνία προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα θα εξακολουθεί να συνεργάζεται για τα επόμενα 12 έτη με την Εθνική Ασφαλιστική για τη δημιουργία, ανάπτυξη και πώληση του bancassurance μέσω του δικτύου της ΕΤΕ και της Ασφαλιστικής.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο που είναι και το πιθανότερο, θα χρειαστούν περίπου πέντε με έξι μήνες για την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πακέτου μετοχών.

Συνεπώς, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ πρόκειται να αλλάξει και η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε Ακόμα

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές καλωσορίζουν τις προτάσεις της ΕΚ για το Data Act επισημαίνοντας την ανάγκη για ισότιμους όρους στην πρόσβαση δεδομένων

Η Insurance Europe χαιρετίζει τον γενικό στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει μια ενιαία αγορά για δεδομένα, στην οποία δεδομένα