Σάββατο, Μάι 8 2021

Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του Bitcoin! Ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια

Τιμή ρεκόρ κατέγραψε το bitcoin, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,3%, φτάνοντας τα $62.531, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά λίγο πριν την δημόσια προσφορά της Coinbase Global.

Η αύξηση της μετοχής του Bitcoin κερδίζει διαρκώς έδαφος καθώς η λίστα των εταιρειών που το εμπιστεύονται όλο και μεγαλώνει. H Coinbase θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq, αύριο 14 Απριλίου, με την αποτίμησή της να κυμαίνεται στα $100 δισ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ στο χρηματιστήριο του Nasdaq, είναι η πρώτη του είδους της και αποτελεί ένα καλό «τεστ» για τις άλλες start up του κλάδου. Οι επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων χαιρετίζουν το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, θεωρώντας το σημείο ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά έπειτα από χρόνια αμφιβολιών από τη Wall Street και τους ρυθμιστικούς φορείς.

“Είναι η εξέλιξη μιας βιομηχανίας που συνήθιζε να βρίσκεται στο περιθώριο” δήλωσε ο Nick Jones, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του πορτοφολιού ψηφιακών νομισμάτων Zumo. “Πραγματικά θολώνει το τοπίο μεταξύ των ψηφιακών και των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, ενώ και η Tesla Inc. αποκάλυψε στις αρχές του έτους ότι έχει δρομολογήσει επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Bitcoin συμπεριλαμβάνοντάς το στους τρόπους πληρωμής για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Διαβάστε Ακόμα