Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

SoEasy Insurance Brokers Ltd: Βήματα μπροστά

Δημοσίευση: 31/03/2024

Η SoEasy Insurance Brokers Ltd έχει ιδρυθεί στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στον Γενικό Κλάδο Ασφαλίσεων, προσφέροντας μία ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων. Για τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζει τη φερεγγυότητα, την καινοτομία και την ποιότητα των υπηρεσιών της, μιλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Νικολάου, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες της βρίσκονται ενίοτε βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ως μεσίτες ασφαλίσεων διατηρούμε τη νομική και οικονομική μας ανεξαρτησία, έναντι των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αφού αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν, αναζητώντας γι’ αυτούς τις καλύτερες λύσεις της αγοράς.

Η εταιρεία μας στοχεύει πάντα σε συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας, οι οποίες είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες μας τις πλέον αξιόπιστες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό διατηρούμε αποκλειστική συνεργασία στην Κύπρο με τη διεθνή εταιρεία AXERIA IARD. Επίσης, συνεργαζόμαστε με την KLPP Insurance, μία εταιρεία με έδρα τη χώρα μας, η οποία διατηρεί τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, πρόσφατα ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Groupama Ασφαλιστική, μέλος του γαλλικού ομίλου διεθνούς εμβέλειας Groupama, ο οποίος αναγνωρίζεται διεθνώς για την αξιοπιστία των υπηρεσιών του. Ακόμα, ως μια εταιρεία που πιστεύει στον θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διατηρούμε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε Κύπρο κι Ελλάδα και δουλεύουμε συνεχώς, έτσι ώστε να τους δίνουμε όλα τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζονται, για να κάνουν την καθημερινή τους εργασία με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

Εμφαση στην τεχνολογία

Ένας άλλος σημαντικός πυλώνας για την εξέλιξη της εταιρείας μας ήταν και είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε τις καλύτερες και ευκολότερες λύσεις, αρχικά στους συνεργάτες ασφαλιστικούς μας συμβούλους και κατ’ επέκταση στους πελάτες μας. Είναι ενδεικτικό ότι πολύ προτού ο ψηφιακός μετασχηματισμός γίνει must, εμείς εκδίδαμε τα συμβόλαιά μας αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη περιττών διαδικασιών, υπογραφών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα SoEasy Plus βραβεύθηκε το 2023 με το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Best Paperless Initiative» στα Digital Finance Awards, που διοργανώνονται στην Ελλάδα. Στα ίδια βραβεία, μόλις πρόσφατα λάβαμε το BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Best Digital Transformation Initiative» για την πλατφόρμα της SoEasy Travel Insurance. Οι δύο αυτές βραβεύσεις καταδεικνύουν τη βαρύτητα που δίνει η εταιρεία μας στη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας, εξού κι αναγνωρίζεται.

Ασφαλιστικά προϊόντα

Η SoEasy Insurance δραστηριοποιείται στον Γενικό Κλάδο Ασφαλίσεων, προσφέροντας μία ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων. Επικεντρωνόμαστε σε κλάδους όπως η Ασφάλιση Περιουσίας, ενώ σημαντική επίσης είναι και η παρουσία μας στον κλάδο των Ευθυνών, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία συμβολαίων Επαγγελματικής Ευθύνης για διάφορα επαγγέλματα. Επίσης, η εταιρεία μας έχει, μεταξύ άλλων, σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης αλλοδαπών αλλά και στην ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ιδιαίτερα όσον αφορά την Ταξιδιωτική Ασφάλιση έχουμε δημιουργήσει μία εντελώς ανεξάρτητη πλατφόρμα, τη SoEasy Travel Insurance, μέσα από την οποία μπορούν οι καταναλωτές να ασφαλίσουν είτε τα μεμονωμένα τους ταξίδια είτε να εκδώσουν ετήσιο συμβόλαιο, που θα καλύπτει όλα τους τα ταξίδια. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η ταξιδιωτική μας ασφάλιση μπορεί να καλύψει ταξίδια από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου με προορισμό επίσης οποιαδήποτε χώρα.

Εξελίξεις κι αλλαγές

Ανέκαθεν ο Ασφαλιστικός Κλάδος ήταν άκρως ανταγωνιστικός, με ισχυρή όμως ανθεκτικότητα στις διάφορες κρίσεις που πέρασαν οι παγκόσμιες οικονομίες, μη εξαιρουμένης της κυπριακής. Αυτό καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια ακόμη περισσότερο τον ασφαλιστικό κλάδο ως έναν ισχυρό και σταθερό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας. Είναι βέβαιο πιστεύω ότι ο Ασφαλιστικός Κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά και να προσφέρει αυτό που ξέρει καλύτερα προς την κυπριακή κοινωνία, δηλαδή, ασφάλεια και σταθερότητα. Οι σημαντικότερες τάσεις και αλλαγές στον κλάδο, όπως είναι λογικό, περιστρέφονται κυρίως γύρω από την εξέλιξη της τεχνολογίας, ιδιαίτερα με την «έκρηξη» εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ένας σημαντικός παράγοντας που τον επηρεάζει σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η κλιματική αλλαγή. Όσον αφορά την τεχνολογία, η περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται ότι θα αλλάξει ριζικά πολλές πτυχές της ασφάλισης, από την ανάληψη κινδύνων μέχρι τη διαχείριση απαιτήσεων. Ένας άλλος τομέας, που δεν αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι σήμερα, είναι το Blockchain. Μία τεχνολογία που μπορεί να φέρει πραγματική επανάσταση στον κλάδο και να κάνει πολλές διαδικασίες εξαιρετικά απλές. Πιστεύοντας σε αυτό, ως εταιρεία αποδεχόμαστε από την 1η Ιανουαρίου 2024 συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα ως κανονική μέθοδο πληρωμής των ασφαλίστρων μας.

Η ανάπτυξη συνεχίζεται

Τα δικά μας πλάνα για το 2024 εστιάζουν σε τρεις σημαντικούς πυλώνες, που αφορούν στην ανάπτυξη του δικτύου των ασφαλιστικών μας διαμεσολαβητών, στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και στην περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας. Ξεκινώντας από το πρώτο, πιστεύοντας όπως είπα και πριν στον ρόλο που έχει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στη διαδικασία της ασφάλισης, δουλεύουμε συνεχώς στο να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας τόσο στην Κύπρο, που διατηρούμε ήδη έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών, όσο και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα. Όσον αφορά την ανάπτυξη νέων προϊόντων, μας αρέσει να παρακολουθούμε τις παγκόσμιες τάσεις και μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμαστε να λανσάρουμε καινοτόμα προϊόντα, που ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες των ανθρώπων ή των επιχειρήσεων. Παράδειγμα αυτού είναι το λανσάρισμα πρόσφατα τριών νέων προϊόντων. Πρόκειται για την Αστική Ευθύνη για ιδιοκτήτες Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων, την Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία Χώρων Εορταστικών Εκδηλώσεων και την Ασφάλιση Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.

Πηγή άρθρου: inbusinessnews.reporter.com.cy

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»