Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η μεγάλη απήχηση του ΣΕΣΑΕ στην Ημερίδα ESG

Δημοσίευση: 26/05/2023
ΣΕΣΑΕ

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, στην ιστορική αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμός με αφορμή τα 90 χρόνια πορείας από την ίδρυσή του και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με στόχο την ενημέρωση σε θέματα ESG (Environmental, Social and Governance), διοργάνωσε αυτή την ημερίδα, αναγνωρίζοντας ότι η ενσωμάτωση των ποιοτικών δεδομένων ESG στη στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί κομβικό παράγοντα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Γιάννης Βασιλάτος, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ευθυγράμμισης των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα σε θέματα ΕSG ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον.

Κατόπιν, τον λόγο πήραν οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η κα Maryam Golnaraghi, Director Climate Change & Environment της Geneva Association, η κα Κατερίνα Κατσούλη, ΕSG & Sustainability Director της Grant Thornton Ελλάδος και ο κος Αντώνης Σπανός, Πιστοποιημένος Αξιολογητής Αειφορίας, Σύμβουλος, Εκπαιδευτής EFQM., GRI and ΕSG Competent, οι οποίοι ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την αναγκαιότητα εφαρμογής και ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG, δεδομένου ότι ήδη στο εξωτερικό έχουν μπει στο επίκεντρο των επενδύσεων και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές τους προσεχείς μήνες, καλώντας τους παρευρισκόμενους να σκεφθούν σοβαρά το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής των 90 χρόνων του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, ο οποίος με τις εύστοχες παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των επιμέρους ομιλιών ανέδειξε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μετάβαση στην νέα εποχή.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, οι συμμετέχοντες από όλη την ασφαλιστική αγορά απόλαυσαν στη λήξη της εκδήλωσης το ποτό τους με φόντο την ειδυλλιακή θέα του Μικρολίμανου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τον ΣΕΣΑΕ σε κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η πετυχημένη εκδήλωση ΣΕΒΕ| ΕΑΕΕ με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων- προϋπόθεση για ένα βιώσιμο μέλλον» σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, η εκδήλωση  για την Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»