Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Bloomberg: Το Bitcoin θα συναντήσει μικρή αντίσταση στο ταξίδι του για τα $100.000

Δημοσίευση: 06/09/2021

Η σταθερά ανοδική πορεία του Βitcoin τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει τις προσδοκίες της χρηματοοικονομικής αγοράς και κυρίως των οπαδών του blockchain, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εντός των επόμενων μηνών η αξία του γίγαντα των κρυπτονομισμάτων θα εκτοξευθεί, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αναλυτής του Bloomberg, Mike McGlone, ο οποίος σε δημοσίευσή του υποστηρίζει ότι εντός των επόμενων μηνών η τιμή του Bitcoin ενδεχομένως να αγγίξει τα 100.000 $ και μάλιστα με ελάχιστη αντίσταση.

Ασφαλώς, η άποψη του McGlone δεν είναι τυχαία, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις κρίνουν ότι η μακροπρόθεσμη συσσώρευση που παρατηρείται από τον Μάιο του τρέχοντος έτους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν αναμένεται να κορυφωθεί άμεσα, δίνοντας νέα ώθηση αξία των κρυπτονομισμάτων.

Ο McGlone έχει πολλάκις εκφράσει την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία της αγοράς του blockchain, προβλέποντας αύξηση της τιμής των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν χαίρει της εκτίμησης όλων των αναλυτών, όπως για παράδειγμα της JPMorgan, η οποία επισημαίνει διαρκώς ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ιδιαιτέρως ρευστή, τονίζοντας παράλληλα ότι μακροπρόθεσμα οι τιμές ενδεχομένως να μην είναι βιώσιμες. Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan, οι παράγοντες που καθορίζουν την αύξηση των τιμών του Bitcoin περιλαμβάνουν το συνεχές ενδιαφέρον από τις μάζες και τους επενδυτές.

Η άποψη του McGlone, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αιρετική, καθώς ένα μεγάλο μέρος της αγοράς ασπάζεται τις εν λόγω αντιλήψεις περί σαρωτικών αυξήσεων στη τιμή των κρυπτονομισμάτων, με Ολλανδό αναλυτή του PlanB να εκτιμά ότι η κορύφωση της αξίας τους πρόκειται να κυμανθεί μεταξύ των $100,000 και $500,000.  

Επιπλέον, προβλέπει ότι το Etherium θα κινηθεί στην ίδια τροχιά, φτάνοντας έως και τα $5000. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι ενθαρρύνεται ήδη από την έλλειψη προσφοράς Ethereum στα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, ενώ η ζήτηση για NFT και DeFi πρόκειται να δώσει μία νέα ώθηση στις τιμές, διατηρώντας το δίκτυο ενεργό. Το σενάριο αυτό προσυπογράφει και η  JPMorgan σε μία πρόσφατη ανάλυσή της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Βλέπουμε το Ethereum σε πορεία προς τα $5.000 και στα $100.000 για Bitcoin. Τα χαρτοφυλάκια κάποιου συνδυασμού χρυσού και ομολόγων εμφανίζονται όλο και πιο γυμνά χωρίς κάποιο Bitcoin και Ethereum να συμμετέχουν στο μείγμα. Η μακροοικονομική μείωση του κινδύνου αποτελεί πρωταρχική απειλή για την αγορά κρυπτο bull. »

Η αγορά της κρυπτογράφησης είναι επιρρεπής τόσο σε ραγδαίες αυξήσεις, όσο και σε ανεξέλεγκτες μειώσεις, συνεπώς το ενδεχόμενο κινδύνου παραμένει υψηλό σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»