Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών ενισχύει εκτάκτως το ΕΣΥ

Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ΕΣΥ

Την χορηγία μιας θερμοκοιτίδας για μωρά στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα και ενός μηχανήματος μέτρησης οξυγόνου για ασθενείς με Long Covid σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, ανέλαβε ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών.

Μια ευχάριστη εξέλιξη για το Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» αλλά και για ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο έκρυβε η πρώτη συνεστίαση μετά το καλοκαίρι του Ροταριανού ομίλου Αθηνών, καθώς όπως ανακοίνωσε στα μέλη ο πρόεδρος Αναστάσιος Μπάλλας, ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες χρηματικές δωρεές για δύο σημαντικούς σκοπούς που προέκυψαν αναπάντεχα λόγω εκτάκτων αναγκών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η μία χορηγία αφορά στην προμήθεια και δωρεά στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» μιας υπερσύγχρονης θερμοκοιτίδας για μωρά που είτε γεννήθηκαν πρόωρα είτε παρουσίασαν επιπλοκές αμέσως μετά τη γέννησή τους, αξίας περίπου 15.000€.

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών ωστόσο ανταποκρίθηκε και στην έκκληση μεγάλου δημόσιου Νοσοκομείου της Αθήνας για την προμήθεια και δωρεά ενός μηχανήματος μέτρησης οξυγόνου σε ασθενείς που πάσχουν από Long Covid, αξίας επίσης, περίπου 15.000€

Ο πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Αναστάσιος Μπάλλας, προέτρεψε τα μέλη να του Ομίλου να ξεκινήσουν ήδη τις δωρεές τους για να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται και έθεσε ως στόχο να έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο χορηγίες μέχρι το τέλος του έτους:

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών ενισχύει εκτάκτως το ΕΣΥ

«Μάθαμε πρόσφατα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για θερμοκοιτίδες στην Αττική. Μάλιστα έμαθα ότι το ΕΚΑΒ κάθε μέρα κάνει διαδρομές πάνω-κάτω στην Αθήνα για να βρει κάποια θερμοκοιτίδα διαθέσιμη για να μεταφέρει παιδάκια. Τελικά η προσπάθεια καταλήγει στον ιδιωτικό τομέα, όπως έμαθα, όχι πάντα αλλά τις περισσότερες φορές. Θέλουμε επίσης  να αγοράσουμε ένα μηχάνημα που μετράει το οξυγόνο στα όργανα του ανθρώπου για τους ασθενείς που έχουν long covid καθώς υπάρχουν πολλοί ασθενείς με έντονα  συμπτώματα και μάλιστα συνήθως πρόκειται για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Υπάρχει ανάγκη αυτού του μηχανήματος σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Και για τις δύο δωρεές, όποιος θέλει μπορεί μετά το τέλος της εκδήλωσης φεύγοντας να προσφέρει το ποσό που επιθυμεί».

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών ενισχύει εκτάκτως το ΕΣΥ

Π. Γερουλάνος: Δεν έχω DNA του Περικλή…

Στην συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ιστορικός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, οποίος εξήγησε στα μέλη ότι στην Ελλάδα διδάσκουμε την ιστορία μας κατακερματισμένη.

«Η αμορφωσιά έχει εθνικό κόστος  και το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται συνέχεια», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «Γενιές και γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων αδυνατούν να υποστηρίξουν τη χώρα την υπόστασή της, στις διεκδικήσεις της, στο μέλλον της, επειδή μαθαίνουμε την ιστορία λάθος».

Ο Π. Γερουλάνος στάθηκε στα κενά που υπάρχουν στην διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας: «Σκοτάδι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, σκοτάδι η οθωμανική αυτοκρατορία, σκοτάδι και η νεότερη ελληνική ιστορία. Για να ενώσουμε αυτά τα κατακερματισμένα κομμάτια της ιστορίας μας συνήθως γεμίζουμε τα κενά με μύθους. Μύθους ευάλωτους και σε ιστορική και σε επιστημονική εξέταση και όταν καταρρέει ένας από αυτούς τους μύθους καταρρέει και όλο το αφήγημα. Διότι αργά ή γρήγορα αρχίζουμε να αμφισβητούμε ακόμη και αυτά τα οποία ξέρουμε ότι είναι σωστά και αυτό μας κάνει πολύ αδύναμους και ευάλωτους».

Καταλήγοντας ο κ. Γερουλάνος, πρότεινε η ελληνική ιστορία να διδάσκεται σε μια ενιαία συνέχεια ώστε, «…να μας κάνει όλους πολύ πιο υπερήφανους και πολύ πιο σίγουρους για τους εαυτούς μας, από το να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε το DNA του Περικλή. Να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ τουλάχιστον δεν το έχω…»

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του κ. Γερουλάνου, εδώ: https://youtu.be/FAM1zJ4b3y0

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”, εκδήλωση

Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ιδιωτική Ασφάλισης σε μαθητές Δημοτικού

Ο Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ” με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, πραγματοποίησε ενημέρωση σε Δημοτικό Σχολείο