Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ψυχική Υγεία: Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να βοηθήσει

Δημοσίευση: 23/11/2021

Μία νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του αντασφαλιστικού κολοσσού Swiss Re, διαπιστώνει ότι η πανδημία COVID-19 έχει επιδεινώσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας για τους ανθρώπους. Η ερευνά πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2021 στην Ταϊλάνδη.

Τα καλά νέα είναι ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να λάβουν ασφαλιστική προστασία για προβλήματα ψυχικής υγείας.

Από το 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία, το Ινστιτούτο της Swiss Re έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από έρευνες  για την ψυχική ευεξία, με σκοπό να κατανοήσει τη στάση απέναντι στην ψυχική υγεία και την ασφάλιση ενηλίκων και παιδιών σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη διαπιστώνει ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα (78%) των ερωτηθέντων θεωρούν σημαντική την ψυχική τους ευημερία, αλλά μόνο το 61% είναι επί του παρόντος ικανοποιημένοι με την ψυχική τους ευημερία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τις ψυχικές ασθένειες και η πλειοψηφία είτε γνωρίζει κάποιον που έχει βιώσει προβλήματα ψυχικής υγείας (75%), είτε έχει υποφέρει από ψυχική ασθένεια ο ίδιος (53%). Ωστόσο, μόνο οι μισοί πάσχοντες είναι πρόθυμοι να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

Οι ερωτηθέντες αναφέρουν το υψηλό κόστος της θεραπείας ως το βασικό εμπόδιο για την αναζήτηση βοήθειας, καθώς και την απώλεια εισοδήματος. Η έρευνά της Swiss Re, καταδεικνύει σαφείς προτιμήσεις ανάμεσα στους ερωτώμενους που μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων καλύψεων από ασφαλιστικές εταιρείες όσο αφορά την ψυχική υγεία και ευεξία.

Οι κύριοι τομείς που οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ήθελαν κάλυψη είναι για τις κύριες καταθλιπτικές διαταραχές, άγχος και διπολικές διαταραχές. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες θα επικροτούσαν την έγκαιρη παρέμβαση του ασφαλιστή τους σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»