Προς μίνι lockdown οδεύουν κι άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο «κόκκινο» είναι οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Καβάλας, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.
Σε ποιες άλλες περιοχές έχει επιβληθεί μίνι lockdown;
Υπενθυμίζεται πως στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, δηλαδή σε mini lockdown, έχουν ενταχθεί οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης, έχει παραταθεί η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.
Yπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που προβλέπονται περιλαμβάνουν:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Πηγή: iefimerida.gr





