Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρώην ασφαλιστικός πράκτορας της Καλιφόρνια κρίθηκε ένοχος για αφαίρεση 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από ανυποψίαστους πολίτες

Δημοσίευση: 01/04/2024
ασφαλιστική απάτη, περιστατικά ασφαλιστικής απάτης

Ο πρώην ασφαλιστικός πράκτορας Brett E. Lovett, 53 ετών, από το Camarillo της Καλιφόρνια, κρίθηκε ένοχος για 29 κακουργήματα, όπως κλοπή, κακοποίηση ηλικιωμένων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διάρρηξη μετά από 15μηνη έρευνα του Υπουργείου Ασφαλίσεων της Καλιφόρνια που φέρεται να διαπίστωσε εξαπάτησε τουλάχιστον εννέα θύματα, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων πολιτών, αποκομίζοντας σχεδόν 1,2 εκατομμυρια δολαρια.

Ο Lovett συνελήφθη το 2017 αφού η έρευνα του τμήματος αποκάλυψε ότι μεταξύ 2011 και 2016, εξαπάτησε τουλάχιστον εννέα θύματα. Πολλά από τα θύματά του φέρεται να ήταν ηλικιωμένοι πολίτες με τους οποίους γνώρισε και έγινε φίλος σε έναν τόπο λατρείας στην Καρπιντέρια. Άλλα θύματα αναζήτησαν νομική συμβουλή από τον Lovett μέσω της επιχείρησης παροχής πληροφοριών νομικής βοήθειας.

Τα θύματα εμπιστεύτηκαν στον Lovett τα χρήματά τους για προτεινόμενες επενδύσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν ή για σκοπούς οικονομικής διαχείρισης. Στη συνέχεια ο Lovett υπεξαίρεσε τα χρήματα για προσωπική του χρήση και για να ξεπληρώσει κάποια από τα θύματά του.

Το 2007 ο Lovett διατάχθηκε να πληρώσει περισσότερα από 675.900 $ σε αποζημίωση, πρόστιμα και κυρώσεις από την Επιτροπή Εμπορίας Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ. Ο Lovett δεν πλήρωσε ποτέ τα πρόστιμα.

Από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Αύγουστο του 2005, ο Lovett ζήτησε χρήματα από ιδιώτες, υποτίθεται για να εμπορευθούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων, μέσω ψευδών υποσχέσεων για υψηλές αποδόσεις από μια επένδυση χαμηλού κινδύνου.

Η ασφαλιστική άδεια του Lovett  έληξε τον Μάιο του 2000 παρόλα αυτά ενεργούσε σάν να είχε ακόμη την άδεια ασφαλιστικής πρακτόρευσης, δίδοντας οικονομικές συμβουλές σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ο Lovett έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο δικαστήριο για την καταδίκη στις 9 Μαΐου 2024.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»