Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Συνάντηση των Σωματείων – Μελών της ΠΟΑΔ με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 11/05/2023
ΠΟΑΔ συνάντηση με τον Τζιτζικώστα

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκαν τα σωματεία – μέλη της ΠΟΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας.

Το υπόμνημα αναφέρει:

“Με το παρόν Υπόμνημα, χαιρετίζουμε την πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠA 2021-2027, που θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα. Να σας θυμίσουμε ότι οι ΚΑΔ μας (ΚΑΔ 66.22 “Δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών” και οι υποκατηγορίες) κατέστη δυνατόν μετά από ενέργειες της ΠΟΑΔ, να είναι επιλέξιμοι στις δράσεις των ΠΕΠ των προηγούμενων ΕΣΠA στις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Η Συνάντηση μας σήμερα μαζί με τα Σωματεία – Μέλη μας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Θεσσαλονίκης – ΣΔΑΕ, Ν. Σερρών – Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Ημαθίας – Σωματείο Ασφαλιστικών Πρακτόρων, έχει σκοπό να τονίσει την σημασία της ένταξης των ΚΑΔ μας στα νέα προγράμματα ΕΣΠA. Ο κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών απασχολεί συνολικά 17.000 επαγγελματίες σε όλη την χώρα και πλέον των 40 χιλιάδων εργαζόμενους και η στήριξη του στους καιρούς οικονομικής κρίσης που διανύουμε κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του.

Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα το ζήτημα που σας θέτουμε, τονίζουμε ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΟΑΔ, θα βρισκόμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια και διευκρίνηση”.

Εκ μέρους του ΣΔΑΕ, ο κ. Βασίλης Πανίδης, Β’ Αντιπρόεδρος του σωματείου και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εθνική Δημιουργία, αναφέρει σε δημοσίευσή του,

«Εκπροσωπώντας τον ΣΔΑΕ (Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών), συμμετείχα την Δευτέρα 08 Μαΐου σε επίσημη επίσκεψη στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα του κλάδου μας.

Παραδώσαμε υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο ζητήσαμε από τον κ. Τζιτζικώστα να δοθεί η απαραίτητη προσοχή, ούτως ώστε να μην εξαιρεθούν ξανά οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία θα ανακοινώσει στο προσεχές διάστημα η Περιφέρεια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Ηλίας Τσολάκης, Πρόεδρος της ΠΟΑΔ και Γιώργος Νίκος, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΔ ( Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών), η Εύα Πιένκος Ματάκου, Πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών και ο Νίκος Τσιάμης, Προέδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας».

Μάλιστα, παρομοίως κινητοποιήθηκε το σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ιωαννίνων, στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»