Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την τηλεϊατρική απάτη;

Δημοσίευση: 09/06/2023
τηλεϊατρική, ΠΙΣ Ιατρικοί Σύλλογοι

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η ιστοσελίδα τηλεϊατρικής που παρέχει συνταγογραφήσεις και άλλες ιατρικές υπηρεσίας αποκλειστικά και μόνο μέσω internet. Η αντίδραση των Ιατρικών Συλλόγων των οποίων τα εμβληματικά σύμβολα φέρει παράνομα η ιστοσελίδα, είναι άμεση και δυναμική με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) να στέλνει εχθές εξώδικο στην εν λόγω “επιχείρηση”.

Η ιστοσελίδα, όπως αναφέραμε και σε άλλο άρθρο, αναφέρει ότι διαθέτει πιστοποίηση από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Με το εξώδικο που απέστειλε ο ΠΙΣ, καλεί εντός 24 ωρών να κατέβει η ιστοσελίδα, να πάψει οποιαδήποτε παροχή ιατρικής υπηρεσίας καθώς επίσης να αφαιρεθούν τα λογότυπα των Ιατρικών Συλλόγων ως δήθεν φορείς πιστοποίησης.

Ποιοι κρύβονται από πίσω;

Στο εξώδικο αποκαλύπτεται πως διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας. Ως συνεργάτης ασκεί παρανόμως υπηρεσίες μία ιατρός η οποία σύμφωνα με τη δήλωση της ιστοσελίδας φέρει δύο ιατρικές ιδιότητες, αυτήν της Γενικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής και προκύπτει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

“Η ιστοσελίδα ανήκει σε εταιρεία με επωνυμία TILEGIATROS.GR LIMITED, η οποία έχει ως φερόμενη έδρα το Λονδίνο (128 City Rd) ενώ ως πραγματική έδρα της φαίνεται η οδός Γράμμου αρ. 23 στα Βριλήσσια Αττικής, ΤΚ 15228. Διαχειριστής της ως άνω εταιρείας φέρεται ο Π. Τ. κάτοικος Πολωνίας 31/33, Glogowska, Poznan, 60702. Δηλώνει πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας.

Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της είναι μεταξύ άλλων η παροχή γενικών υπηρεσιών ιατρικής (SIC 86210) και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών ειδικού ιατρού (SIC 86220).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εμφανίζεται ως ‘ιατρικός διευθυντής’ ο δρ Π.Τ., ο οποίος φέρεται να είναι ιατρός με έδρα την Αθήνα.

Συνεργάτιδα φέρεται η δρ Κ.Λ. η οποία κατά δήλωση της ιστοσελίδας ασκεί δύο ιατρικές ειδικότητες, αυτήν της Γενικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής και προκύπτει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούμε, λόγω αρμοδιότητας, όπως εξεταστεί άμεσα η πιθανή παράνομη λειτουργία (χωρίς την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας) του φορέα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος των ανωτέρω ιατρών αφού προβείτε σε εξακρίβωση των σχετικών πραγματικών περιστατικών της συγκεκριμένης υπόθεσης”.

Συναγερμό σημαίνουν Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ειδοποιούν τους πολίτες να ελέγχουν που δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και ιατρικά ιστορικά καθώς επίσης και να παραμείνουν επιφυλακτικοί για τις εξ αποστάσεων υπηρεσίες και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας – αδειοδοτημένα ιατρεία – πολυϊατρεία  – νοσοκομεία – κλινικές.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»