Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Οι μεσίτες ασφαλίσεων εκτιμούν την επικοινωνία και την ευελιξία από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση: 01/03/2023
Πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Allianz, κατέδειξε ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων επιθυμούν  καλύτερη επικοινωνία και περισσότερη προσωπική επαφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζονται ειδικότερα όταν έχουν να κάνουν με πολύπλοκες αξιώσεις από πελάτες τους.

Πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Allianz, κατέδειξε ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων επιθυμούν  καλύτερη επικοινωνία και περισσότερη προσωπική επαφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζονται ειδικότερα όταν έχουν να κάνουν με πολύπλοκες αξιώσεις από πελάτες τους.

Η έρευνα εξέτασε ποιες πτυχές της διαδικασίας αξιώσεων είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο έργο των μεσιτών και στις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.

Οι ερωτηθέντες ανάφεραν ότι η ομαλή διεκπεραίωση των αξιώσεων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αξιώσεις. Θα εκτιμούσαν επίσης την πιο τακτική επικοινωνία από τους χειριστές αξιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών, και ακόμη περισσότερο την επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω μηχανισμών ζωντανής συνομιλίας, αντί μέσω email.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη, ότι πάνω από τα δύο τρίτα των μεσιτών που χειρίζονται αξιώσεις δήλωσαν ότι ξοδεύουν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα του χρόνου τους ασχολούμενοι με απλές και ξεκάθαρες αξιώσεις, σε αντίθεση με εκείνες που είναι πιο περίπλοκες ή υψηλής αξίας (πάνω από £100,000).

Οι μεσίτες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες που είναι ευέλικτες και παρέχουν πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες όταν απαιτείται.

Ο Nick Hobbs, επικεφαλής διανομής της Allianz Commercial, δήλωσε: «Οι μεσίτες εξετάζουν συνεχώς πού μπορούν να προσθέσουν αξία στην ασφαλιστική διαδικασία για τον πελάτη και οι περίπλοκες ή ιδιαίτερα μεγάλες αξιώσεις είναι περιπτώσεις όπου αποδεικνύουν πραγματικά τη δύναμή τους». «Οι μεσίτες θέλουν να μπορούν να συνδέονται απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες όταν πρόκειται για αξιώσεις. Ο κλάδος, στο σύνολό του, πρέπει να επικεντρωθεί στην επικοινωνία καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιώσεων προσφέροντας περισσότερη επαφή, με τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και την πρόοδο».

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων από το ΕΙΑΣ

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και συνιστούν έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών» ανάπτυξης των εργασιών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»