Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

NN Hellas: Στη 2η θέση στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στην Ελλάδα! Αύξηση πάνω από 50% στα κέρδη προ φόρων

Δημοσίευση: 03/06/2021
NN Group Η NN Hellas στέκεται στο πλευρό όλων όσοι δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί τις εξής ενέργειες: Η NN Hellas ενημερώνει τους ασφαλισμένους της που πλήττονται άμεσα από τις πυρκαγιές στους νομούς Αττικής, Εύβοιας και Ηλείας ότι μπορούν, κατόπιν αιτήματός τους, να λάβουν παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων τους. H NN Hellas συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis και στηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία NN Hellas
NN Group

Η NN Hellas ανακοίνωσε εχθές τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020. Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

  • H NN Hellas, αν και δραστηριοποιείται μόνο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής και Υγείας, ανέβηκε στη 2η θέση ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από την 3η το 2019, στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θέση της ως τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.
  • Τόσο τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όσο και τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, παρά την πανδημία COVID-19, ενώ η συνολική αγορά συρρικνώθηκε κατά 4%.
  • Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν περισσότερο από 50%, κατά 5.4 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, και ανέρχονται σε 15.6 εκ. ευρώ.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2020 αυξήθηκαν κατά 4 εκ. ευρώ, φτάνοντας τα 471 εκ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως τα ασφάλιστρα των προϊόντων Unit/Index-Linked και Υγείας, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα μειωμένα ασφάλιστρα συμβολαίων διαχείρισης συνταξιοδοτικών κεφαλαίων (DAF) λόγω εφάπαξ καταβολών το 2019, οι οποίες δεν επαναλήφθηκαν το 2020, και των χαμηλότερων ασφαλίστρων από παραδοσιακά προϊόντα, για τα οποία δεν εγγράφεται νέα παραγωγή. Τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ αυξήθηκαν κατά 15%, από 403 εκ. ευρώ το 2019 σε 465 εκ. ευρώ το 2020.

Η αύξηση των κερδών προ φόρων οφείλεται σε νέες πωλήσεις, στη βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου και στη βελτίωση των περιθωρίων. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 10 εκ. ευρώ βελτιωμένα και πάλι σημαντικά (+163%) σε σχέση με το 2019.

Αναφορικά με τα στοιχεία του ισολογισμού, το συνολικό ενεργητικό στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 11% ή 222 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, κυρίως λόγω της αύξησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατά 141 εκατ. ευρώ μέσω αυξημένων πωλήσεων Unit/Index-linked προϊόντων και της υψηλής απόδοσης των επενδύσεων. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 59 εκατ. ευρώ. Η μεταβολή αυτή, εκτός από τα κέρδη των 10 εκ. ευρώ μετά φόρων της περιόδου, περιλαμβάνει επίσης μη πραγματοποιηθέντα κέρδη ύψους 29 εκ. ευρώ, καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια από τον Όμιλο NN, λόγω της μεταβλητότητας των αγορών προερχόμενης από την πανδημία Covid-19.

Από το 2016 η εταιρία έχει προχωρήσει σε καίριες δομικές αλλαγές και έχει επιτύχει θετικά παραγωγικά και οικονομικά μεγέθη, επιτυγχάνοντας το όραμά της να γίνει πρότυπη εταιρία και ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών, οι διαδικασίες λειτουργίας και η εταιρική διακυβέρνηση καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας βελτιώθηκαν σημαντικά.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το MDRT Day έρχεται Θεσσαλονίκη!

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του καθιερωμένου MDRT DAY στη Θεσσαλονίκη. Φέτος έχει τίτλο “Secure Today… Thrive Tomorrow” και θα διεξαχθεί το

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»