Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα Μοντέλα Φροντίδας: πρωτοποριακή μελέτη και υποστηρικτικό webinar από την Geneva Association

Δημοσίευση: 13/09/2021

Του Δρ. Γιώργου Κ. Κασάπη,

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η μελέτη “New Care Models: How insurers can rise to the challenge of older and sicker societies” της Geneva Association.

Η επιδείνωση των δημογραφικών δεικτών (γήρανση πληθυσμών), η πολιτική χαμηλών επιτοκίων η οποία δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών σε επίπεδο αποταμίευσης/συνταξιοδότησης που με τη σειρά της δυσχεραίνει τη χρηματοδότηση του αυξανόμενου κόστους περίθαλψης, η επιβάρυνση των συστημάτων υγείας με ασθένειες όπως η άνοια και οι νευρολογικές διαταραχές και τέλος η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση μακροχρόνιας φροντίδας θέτουν διεθνώς τα συστήματα υγείας μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Τα Νέα Μοντέλα Φροντίδας (NCM) στοχεύουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω καλύτερου συντονισμού της παροχής υγείας και φροντίδας, ενισχύοντας τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ενθαρρύνοντας παρεμβάσεις για την προαγωγή της καλής υγείας.

Αυτή η έκθεση διερευνά τα τρέχοντα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των νέων μοντέλων φροντίδας και περιγράφει τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλιστές για την επιτυχή υιοθέτησή τους.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και υποβοηθητικό για την κατανόηση του συγκεκριμένου προβλήματος υπήρξε το webinar που διοργάνωσε η Geneva Association, στο οποίο παρουσιάστηκαν διεξοδικά και επεξηγήθηκαν τα συστατικά στοιχεία των συγκεκριμένων μοντέλων.

Δείτε την έκθεση εδώ: https://bit.ly/NCM-research-report 

Δείτε τις παρουσιάσεις των εισηγητών του webinar εδώ: https://bit.ly/NewCareModelsWebinarSlides

Αναδημοσίευση: giorgoskassapis.wordpress.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»