Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιώργος Μιχαηλίδης: Οι Συνεργασίες στον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης Ωφελούν Ολόκληρη την Ασφαλιστική Βιομηχανία

Δημοσίευση: 28/02/2024
Γιώργος Μιχαηλίδης, 36th Thessaloniki Insurance Conference

Έντονες αλλαγές παρατηρούνται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με τις συγχωνεύσεις και τις συνέργειες στον κλάδο να αποτελούν κανόνα της εποχής. Αυτές οι συνέργειες και συνεργασίες σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Μιχαηλίδη, είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη εποχή με σημαντικά οφέλη για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά, καταναλωτή αλλά και επαγγελματία. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, Εμπορικού Διευθυντή της Infotrust στα πλαίσια της διοργάνωσης του 36th Thessaloniki Insurance Conference, ο ίδιος αναφέρθηκε στις συνεργασίες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια οι οποίες δημιουργούν ισχυρούς παίκτες στην ασφαλιστική αγορά, με μοναδική δυναμική.

Τι το προκαλεί ωστόσο αυτό το φαινόμενο, αναρωτήθηκε ο ίδιος. Προφανώς και ένας παράγοντας της εποχής που μετασχηματίζει την δυναμική πολλών εταιρειών και σχημάτων διαμεσολάβησης είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως και κάθε επιχειρηματικός τομέας. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι ο πληθωρισμός και ότι αυτό συνεπάγεται όπως επίσης κανονιστικές αλλαγές και αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία.

Παράλληλα με την συμμόρφωση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες μετασχηματίζουν το τοπίο. Μέσα σε αυτόν τον αέναο κύκλο αλλαγών οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις οφείλουν να αναθεωρούνται συνεχώς και να προσαρμόζονται στα νέα τεχνολογικά δεδομένα και ανάγκες.

Ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει πως κάθε κανάλι διανομής (agencies, ανεξάρτητοι πράκτορες) έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Ωστόσο μόνο μέσω ισχυρών συνεργασιών μπορούν να επιτευχθούν εκπληκτικά αποτελέσματα με οφέλη -εν τέλη- για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά, ξεκινώντας από τον καταναλωτή και την κάλυψη της κάθε του ανάγκης έως εν τέλη και τον επαγγελματία.

“Οφείλουμε καταρχάς, εμείς οφείλουμε να θέλουμε και ύστερα να αναζητήσουμε τους τρόπους για συνεργασίες και συνέργειες. Να βρούμε δηλαδή το μοντέλο αυτό που θα απελευθερώσει ό,τι μας κρατάει χαμηλά. Μας κάνει απλούς διαχειριστές μιας κατάστασης. Ενός μικρού ή ενός μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου. Μας κλείνει σε ένα σπιράλ καθημερινότητας και μας απομακρύνει από τις σημαντικές αξίες του θεσμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Μιχαηλίδη, παρακάτω:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»