Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Marketing in Practice: Βιώσιμη Ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 18/03/2022

Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηµατικής στρατηγικής κάθε επιχείρησης. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματική εξέλιξη οφείλουν να ανταποκρίνονται και να ακολουθούν τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας φροντίζοντας για τις επόμενες γενιές. Η εστίαση στην βιωσιμότητα βοηθάει στην ανάπτυξη και στην ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Associate Partner – Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕY Ελλάδος Κιάρα Κόντη, συζητούν για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι ορίζουμε βιώσιμη ανάπτυξη; – Ποιοι οι βασικοί της πυλώνες; – Για ποιους λόγους αφορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; – Για ποιους λόγους η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει πιο επιτακτική σήμερα από πότε; – Πως η πανδημία μας οδήγησε στο να αναζητήσουμε βιώσιμες λύσεις; – Ποιος είναι ο αντίκτυπος μιας βιώσιμης προσέγγισης για την κοινωνία μας; – Πως μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να συμβάλει στην κλιματική αλλαγή; – Για ποιους λόγους πρέπει να αναπτύξουν οι επιχειρηματίες σήμερα μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης; – Τι αντίκτυπο έχει για τους πελάτες και πιθανούς επενδυτές η ύπαρξη μιας τέτοιας στρατηγικής σε μια μικρομεσαία επιχείρηση; – Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση για να ασχοληθεί σωστά με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και  συγγραφέας του βιβλίου «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Στρατηγική Επιχειρηματική Υπευθυνότητα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» Κωνσταντίνος Μανασάκης, παρουσιάζει την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην πράξη!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που αποτελούν την διεθνώς αναγνωρίσιμη και αποδεκτή πλατφόρμα δράσης και επικοινωνίας για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του πλανήτη, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, και την οικονομική ευημερία.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»