Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Λιανεμπόριο μόνο για εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση

«Φωτιά» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ποιο είναι το φθηνότερο προϊόν;

Σε δηλώσεις του στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες για την επέκταση των περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους και στα καταστήματα λιανικής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της εισόδου στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα λιανεμπορίου, από το φθινόπωρο.

Μέχρι στιγμής έχει απαγορευθεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένους  σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση και χώρους διασκέδασης, ωστόσο οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να ψωνίζουν κανονικά από τα καταστήματα.

Το Μαξίμου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο για την επαναφορά του μοντέλου αγορών click away για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αντίθετα, κανέναν περιορισμό δεν θα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Ο Υπουργός τονίζει στη συνέντευξή του ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν και ότι αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης τον επόμενο μήνα.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε»

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά