Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Λέσβος: Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Δημοσίευση: 22/05/2024

Έπειτα από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου που κορυφώθηκαν το 2021 με σχετική Απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, ιδρύεται και επίσημα πια Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τη σχετική Απόφαση υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Πετραλιάς, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος και η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή.
Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή, το «Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Δυτικής Λέσβου» στη Βατούσα, θα στεγαστεί σε τρία χαρακτηριστικά κτήρια του χωριού και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Λουκίδη, στους ξενώνες της Βατούσας και στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρέματος, δημιουργώντας σοβαρές προοπτικές για την ανάσχεση της ερημοποίησης των χωριών της Λέσβου.

Γιατί επελέγη η Βατούσα για να διεκδικηθεί εκεί η ίδρυση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον;
Όπως εξηγεί ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της κοινότητας Βατούσας Άβελ Σπανέλλης που συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή, το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον τότε Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Απόστολο Βαρελτζή για την προοπτική αυτή, οι λόγοι ήταν οι εξής:

Η διαθεσιμότητα εξαιρετικών κτηρίων που έχουν συντηρηθεί αλλά δεν έχουν εδώ και χρόνια χρήση, σε συνδυασμό με την τάση να μειώνονται δραματικά οι μαθητές τόσο στην Βατούσα, όσο και σε άλλα γειτονικά χωριά. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα των χωριών μας είναι ότι αυτά ερημώνουν», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Σπανέλλης μιλώντας για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικά ενός νέου σχολείου στη Βατούσα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Solo Travel: Συμβουλές & Προορισμοί

Ταξιδεύεις μόνος και ψάχνεις για τις καλύτερες συμβουλές και προορισμούς; Μην ανησυχείς, έχουμε τις απαντήσεις! Το solo travelling μπορεί να είναι απίστευτα απελευθερωτικό και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»