Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Η KPMG πρωτοστατεί στις εξελίξεις στον κλάδο των Νομικών Υπηρεσιών, επιταχύνοντας την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες της

Δημοσίευση: 29/11/2023
Έφη Αδαμίδου, KPMG

Οι τεχνολογίες Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI) της Microsoft βοηθούν τους νομικούς συμβούλους της KPMG να επαναπροσδιορίσουν την παροχή ψηφιακών λύσεων στους πελάτες τους.

Οι KPMG Law και Global Legal Services ανακοίνωσαν μια σημαντική διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους στον τομέα των νομικών υπηρεσιών, μέσα στο πλαίσιο της μακρόχρονης, διεθνούς, συνεργασίας της ΚPMG και της Microsoft και την κοινή δέσμευση για καινοτομία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που ανακοίνωσαν ο Bill Thomas, Global Chairman και CEO της ΚPMG International και ο Satya Nadella, Chairman και CEO της Microsoft τον Ιούλιο του 2023. Η ΚPMG θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Azure OpenAI για να συνδράμει τους επαγγελματίες νομικούς συμβούλους των εταιρειών της ΚPMG στην αναζήτηση των τεχνολογικών λύσεων επόμενης γενιάς που θα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την – κορυφαία στην αγορά – πολυδιάστατη εξειδίκευση και τη συμβουλευτική ικανότητα των εταιρειών της ΚPMG στον τομέα των νομικών υπηρεσιών, της τεχνολογίας, των δεδομένων και της κυβερνο-ασφάλειας με το Microsoft Azure και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το KPMG Digital Gateway for Law αποτελεί ένα παράδειγμα τεχνολογικής πλατφόρμας που λειτουργεί με βάση το Microsoft Azure, το οποίο αποδεικνύει στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες της ΚPMG χρησιμοποιούν την μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας  τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Microsoft για να αυξήσουν την αξία των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους.

Οι υπηρεσίες των εταιρειών της ΚPMG έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν πλήρη πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη νομική υποστήριξη με γνώμονα την παροχή πρακτικών λύσεων, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τους πελάτες στην υιοθέτηση και υλοποίηση της Generative AI από τις νομικές τους ομάδες, αλλά και υποστηρίζοντάς τους στο πώς να διαχειριστούν το διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό και ρυθμιστικό τοπίο.

H Έφη Αδαμίδου, Partner, Head of Tax and Legal της KPMG στην Ελλάδα, με αφορμή αυτή τη συνεργασία ανέφερε: «Η πρωτοποριακή συνεργασία της ΚPMG με την Microsoft έχει εξαιρετική σημασία τόσο για τους επαγγελματίες νομικούς συμβούλους της KPMG όσο και για τους πελάτες μας. Αναμένουμε ότι θα είναι τεράστια η αξία που θα προστεθεί στις νομικές υπηρεσίες μας με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να μπορούν να απολαμβάνουν νομικές τεχνολογικές λύσεις νέας γενιάς».

Ο Stuart Fuller, Global Head of Legal Services στην ΚPMG International, δηλώνει σχετικά: «Η Generative AI πρόκειται να μετασχηματίσει τον κλάδο των νομικών υπηρεσιών και τα νομικά τμήματα των επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός των Νομικών Υπηρεσιών της ΚPMG και του Microsoft Azure θα επιτρέψει στα νομικά τμήματα των επιχειρήσεων και στους επαγγελματίες νομικούς συμβούλους της ΚPMG να εφαρμόσουν την δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη με τρόπο που συνδυάζει την τεχνογνωσία, τον μετασχηματισμό και την τεχνολογία, προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των νομικών τεχνολογικών λύσεων.

Κεντρικής σημασίας είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύουμε να συμβάλλουμε στην υπεύθυνη χρήση και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης εντός των επιχειρήσεων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι επαγγελματίες της KPMG ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις τεχνολογικές λύσεις που παρέχουν στην αγορά και στους πελάτες. Με την έγκαιρη πρόσβαση στο Microsoft Copilot και την υπηρεσία Azure OpenAI, οι επαγγελματίες νομικοί σύμβουλοι της KPMG θα εφαρμόσουν πιλοτικά την τεχνολογία, προκειμένου να πρωτοστατήσουν στις νέες νομικές τεχνολογικές λύσεις».

Η Kelly Rogan, Αντιπρόεδρος, Global System Integrator and Advisory Partners της Microsoft, αναφέρει: «Οι πελάτες χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του νομικού και ρυθμιστικού τοπίου και οι επαγγελματίες της KPMG είναι σε θέση πλέον να παρέχουν νομικές υπηρεσίες και λύσεις επόμενης γενιάς που αμβλύνουν αυτές τις προκλήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η KPMG αξιοποιεί τα Microsoft Azure και Azure OpenAI Service, μέσα στο αξιόπιστο περιβάλλον cloud μας, με στόχο να προσδώσει νέα αξία στις νομικές υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της».

Ο James Thomas, Global Co-Head of Legal Technology στην ΚPMG International, σχολιάζει: «Υπάρχει τεράστιος θόρυβος στην αγορά των νομικών υπηρεσιών γύρω από τον αντίκτυπο της generative AI και του Microsoft Copilot. Συνδυάζοντας τις κορυφαίες νομικές υπηρεσίες  και το παγκόσμιο αποτύπωμα των εταιρειών της KPMG στην αγορά, με την τεχνολογία, τη βαθιά τεχνική τεχνογνωσία και την εμπειρία υλοποίησης της Microsoft, επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ουσιαστική πληροφόρηση που δεν μπορούν να αποκτήσουν αλλού, καθώς και το πλήρες φάσμα των τεχνολογικών δυνατοτήτων μας σε τεχνικό, νομικό, ρυθμιστικό επίπεδο και σε επίπεδο δεδομένων αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εφαρμόσουν με επιτυχία την τεχνολογία».

Ο Philipp Glock, Global Co-Head of Legal Technology της ΚPMG International λέει: «Αυτό που καθιστά πρωτοποριακή αυτήν την συνεργασία είναι ότι μπορεί να ωφελήσει σε πρακτικό επίπεδο τόσο τους συναδέλφους όσο και τους πελάτες. Για τους 3.850 επαγγελματίες νομικούς του παγκόσμιου οργανισμού της KPMG, αυτό ενισχύει το παγκόσμιο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους στη χρήση της generative AI και τον εφοδιασμό τους με γνώσεις  σχετικά με το πώς να υποστηρίξουν τους πελάτες  στο ταξίδι τους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Καλούνται επίσης κατά προτεραιότητα επιλεγμένοι πελάτες τόσο των εταιρειών της KPMG όσο και της Microsoft, να συμμετάσχουν σε μια σειρά κοινών εμβαθύνσεων στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους  για την υιοθέτηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης και πώς αυτή μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του νομικού και ρυθμιστικού τοπίου».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο KPMG Global Legal Services

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Infomax, κοπή Βασιλόπιτας 2024

Infomax: Κοπή Βασιλόπιτας 2024

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, η Infomax διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση για την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ασφαλιστική διαμεσολάβηση, απαιτήσεις

Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή – Οι Βασικές Απαιτήσεις και το Ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο

Γράφει η Εύη Μηντζιώρη, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης, INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Στο άρθρο που ακολουθεί, περιγράφονται συνοπτικά οι βασικές κανονιστικές απαιτήσεις για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»