Για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, την είσοδο νέων επαγγελματιών στον κλάδο αλλά και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Apeiron Insurance Project και της Yellow Project μίλησε στην κάμερα του insuranceforum.gr ο κ. Κωνσταντίνος Βακίδης, COO, Αpeiron Insurance Project, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην συνεργασία με την Triglav, αποκαλύπτοντάς μας ότι η εντός του επόμενου έτους η εταιρεία θα ανοίξει το πρώτο της υποκατάστημα στην Ελλάδα.
Η Triglav είναι κρατική εταιρεία της Σλοβενίας, η οποία έχει τζίρο περίπου 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Δραστηριοποιείται σε 6 χώρες και η πρώτη της επαφή με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μέσω της Αpeiron Insurance Project. Όπως αναφέρει ο κ. Βακίδης:
«Αυτό το κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια με αποτελέσματα που είναι πάρα πολύ καλά και για εμάς και για την Triglav. Οι πελάτες είναι περίπου 95.000 και η Triglav το 2023 θα έρθει ως υποκατάστημα στην Ελλάδα.»
Παράλληλα, ο κ. Βακίδης μίλησε και για τη Yellow Project, μια εταιρεία που έχει κάνει δυναμική είσοδο στην ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, απαριθμώντας πάνω από 450 συνεργάτες.
H Yellow Project αποτελεί τον εμπορικό βραχίονα της Wakam στην Ελλάδα με τη συνεργασία τους να ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως τονίζει ο κ. Βακίδης, η συνεργασία αυτή έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της εταιρείας, παρέχοντάς της άμεσες λύσεις σε πολλά απαιτητικά projects.
«H Yellow Project αποτελεί τον εμπορικό βραχίονα της Wakam στην Ελλάδα. Με την Wakam συνεργαζόμαστε από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2021. Πραγματικά έχουμε μπει πολύ δυναμικά στην αγορά. Έχουμε περίπου 450 νέους συνεργάτες και δίνουμε λύσεις σε πολλά δύσκολα Project που μας έχουν ανατεθεί. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα κάνουμε τη διαφορά.», τονίζει στο λόγο του ο κ. Βακίδης.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Τεχνικός Διευθυντής της Αpeiron Insurance Project αναφέρθηκε και στην ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή με σημαντικές δυνατότητες που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών εταιρειών, πολλές από τις οποίες, όπως αναφέρει, παρουσιάζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την Νότια Ελλάδα.
Ωστόσο, το πρόβλημα το οποίο επισημαίνει είναι το ζήτημα της ένταξης νέων επαγγελματιών στον χώρο της διαμεσολάβησης. Όπως τονίζει, οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης είναι και θα παραμείνουν στο επίκεντρο της ασφαλιστικής αγοράς, με το ρόλο τους να ενισχύεται τα επόμενα χρόνια.
«Η ασφαλιστική αγορά στην Β. Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι στη Νότια Ελλάδα, για αυτό και πολλές εταιρείες κάνουν μεγάλη προσπάθεια στην περιοχή.»
«Τώρα από πλευράς των διαμεσολαβούντων, υπάρχει έλλειψη από νέο αίμα που θα θέλαμε να δούμε και εμείς. Αυτό βέβαια είναι ένας παράγοντας που λείπει, καθώς πολλές εταιρείες που είχαν agency στην Β. Ελλάδα πλέον δεν έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα.», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι ένα επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές. Βλέποντας την εξέλιξη του κλάδου και στο εξωτερικό αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ισχύει η άποψη ότι οι διαμεσολαβούντες θα μειωθούν λόγω του bancassurance και των direct πωλήσεων. Ο ρόλος του διαμεσολαβούντα στη ασφαλιστική αγορά είναι πολύ σημαντικός και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός τα επόμενα χρόνια.»
Δείτε ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βακίδη στο video που ακολουθεί!