Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Κατακόρυφη πτώση στα premium προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων

Δημοσίευση: 20/04/2021
Κατακόρυφη πτώση στα premium προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων

H έξαρση της πανδημίας και τα αλλεπάλληλα lockdowns φαίνεται ότι επηρέασαν σημαντικά τον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων, αυξάνοντας από την μία πλευρά τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων και μειώνοντας από την άλλη το κόστος των προγραμμάτων ασφάλισης των αυτοκινήτων.

Ασφαλώς, το πρώτο θύμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο χώρο της ασφάλισης είναι τα premium προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων. Το κόστος ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στη Βρετανία μειώθηκε κατά 14% το πρώτο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015, καθώς τα lockdowns κράτησαν τους αυτοκινητιστές εκτός δρόμου, σύμφωνα με έρευνα.

Οι οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου καλούνται τώρα να πληρώσουν 538 λίρες (747,01 $) κατά μέσο όρο για τα premium ασφάλιστρά τους, σύμφωνα με τον δείκτη σύγκρισης τιμών Confused.com σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό μεσίτη Willis Towers Watson.

«Η μειωμένη κυκλοφορία των αυτοκινήτων οδήγησε σε λιγότερες αποζημιώσεις, η πτώση των οποίων επέτρεψε στους αγοραστές να δουν μερικές από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου τους εντός έξι χρόνων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Confused.com Louise O’Shea.

«Oι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες του τρέχοντος οικονομικού κλίματος αποδεικνύουν ότι αυτές οι εξοικονομήσεις δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε καλύτερη στιγμή».

Οι Βρετανοί ασφαλιστές αυτοκινήτων Admiral Group και Direct Line είδαν αύξηση στους ισολογισμούς τους το 2020 λόγω των μειωμένων αξιώσεων που κλήθηκαν να καλύψουν τον περασμένο χρόνο. Επιπλέον, τα ασφάλιστρα κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 μειώθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Η κλίμακα της μείωσης των ασφαλίστρων που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της πολύ καλύτερης εμπειρίας αξιώσεων λόγω των διαδοχικών lockdown», δήλωσε ο Graham Wright, επικεφαλής των τιμών προσωπικών γραμμών της P&C στο Willis Towers Watson.

Άνδρες και γυναίκες οδηγοί ηλικίας 71 ετών και άνω επωφελήθηκαν περισσότερο από την πτώση των τιμών, σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, εκμεταλλευόμενοι τη τρίμηνη μείωση των τιμών, με τα ετήσια premium ασφάλιστρα να κυμαίνονται περίπου στις 346 λίρες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»