Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

ΙΣΑ: Αίτημα στον Υπουργό Υγείας για την απαγόρευση της επιλεκτικής ασφάλισης υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση: 09/05/2022
Προσωπικός Ιατρός: 10 νέες ειδικότητες ιατρών εντάσσονται στο σύστημα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας τις προτάσεις του, αναφερόμενος και στο ζήτημα των ιδιωτικών προγραμμάτων ασφάλισης υγείας.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, Θάνο Πλεύρη, ο ΙΣΑ τονίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για την απαγόρευση της επιλεκτικής ασφάλισης από πλευράς των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, τονίζοντας ότι θα πρέπει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και να καλύπτουν κάθε φύσης νόσημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του:

“Απαγορεύεται η επιλεκτική ασφάλιση από πλευράς ιδιωτικών ασφαλειών. Οι ασφάλειες οφείλουν να ασφαλίζουν όλα τα προς ασφάλιση πρόσωπα και να τα καλύπτουν ασφαλιστικά για νοσήματα που ήθελε να παρουσιαστούν στο μέλλον μετά από την μεταξύ των σύμβαση ανεξαρτήτως των νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων και των ψυχιατρικών”

Όπως τονίζει ο Σύλλογος βασική επιδίωξη της εν λόγω παρέμβασής του είναι να «θεραπευτούν» οι παθογένειες στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ελληνική οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2021 - Στα ύψη ρεύμα και φυσικό αέριο κύπρο

Εφορία: Τέλος στις εικονικές δαπάνες

τη σταδιακή μείωση των αποδεκτών αποκλίσεων εσόδων και εξόδων που αναρτώνται στα ηλεκτρονικά βιβλία προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»