Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας | Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 05/02/2024
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοινώνει την απόκτηση του πρώτου Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής Versius® στην Ελλάδα και υποδέχεται το μέλλον της χειρουργικής για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας.

Το καινοτόμο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα επόμενης γενιάς, Versius® της CMR Surgical – της παγκόσμιας κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών ρομποτικών συστημάτων με έδρα το Cambridge της Αγγλίας, αποτελεί  εδώ και 10 χρόνια βασικό εργαλείο στη ρομποτική χειρουργική με 150 εγκατεστημένα μηχανήματα σε όλες τις Ηπείρους και περισσότερες από 18.000 επιτυχημένες επεμβάσεις.

Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας | Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Ελλάδα

Στην Ευρώπη, μετά από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία, το Versius® έφτασε και στην Ελλάδα, έχει ήδη εγκατασταθεί στο IΑΣΩ Θεσσαλίας και έχουν πραγματοποιηθεί με αυτό οι πρώτες ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το ρομποτικό σύστημα Versius® καλύπτει μία ευρεία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, ουρολογίας,  γυναικολογίας, κοιλιακής και θωρακικής χειρουργικής και ο χειρισμός του γίνεται από αποκλειστικά εξειδικευμένους χειρουργούς, εκπαιδευμένους με ακρίβεια και πιστοποιημένους με τις υψηλότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής, που από σήμερα θα μπορούν να απολαμβάνουν οι ασθενείς του IΑΣΩ Θεσσαλίας είναι τεράστια, με σημαντικότερα: ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης, λιγότερες ουλές και μείωση του πόνου, μειωμένο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο, μειωμένη απώλεια αίματος και ταχύτερη επάνοδο στη καθημερινότητα. Η τρισδιάστατη εικόνα υψηλής ανάλυσης του Versius® επιτρέπει στους χειρουργούς να λειτουργούν με ασύγκριτα μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την εκτέλεση περίπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, ελαχιστοποιώντας την  πιθανότητα επιπλοκών.

«Το μέλλον της χειρουργικής κατέφθασε στο IΑΣΩ Θεσσαλίας. Η εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού συστήματος Versius® στην Ελλάδα είναι γεγονός και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς οι ασθενείς μας θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της ρομποτικής χειρουργικής πρώτοι, παραμένοντας στον τόπο τους, στο σπίτι  τους, μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευτούν.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στο IΑΣΩ Θεσσαλίας τους καλύτερους γιατρούς,  κορυφαίο εξοπλισμό, έμπειρο προσωπικό και συνεχίζουμε να επενδύουμε στρατηγικά σε καινοτόμες πρακτικές για να απολαμβάνουν οι ασθενείς που επισκέπτονται το IΑΣΩ Θεσσαλίας σήμερα την ιατρική του αύριο», αναφέρει ο κος Θεόδωρος Ταλάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του IΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας | Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Ελλάδα

Ο κος Απόστολος Κομνός, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θέτουμε σε εφαρμογή το δικό μας πρόγραμμα ρομποτικής χειρουργικής, πρώτοι από όλους στην Κεντρική Ελλάδα.  Έχουμε καταφέρει, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρότυπο Ιδιωτικό Νοσοκομείο. Στόχος μας ήταν και είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας περίθαλψη και καλή έκβαση των επεμβάσεων στους ασθενείς μας.

Πλέον, με τη νέα ρομποτική τεχνολογία στα χέρια των εξαιρετικών χειρουργών μας προσφέρουμε χειρουργική τελειότητα».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κυρανάκης

Κυρανάκης: Καθημερινό φαινόμενο οι κυβερνοεπιθέσεις -Η βάση δεδομένων του Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Πλεύσης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»