Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

Δημοσίευση: 10/10/2023
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, εμβόλια

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Τα εμβόλια δια μέσου των αιώνων έχουν αποδείξει τη σημαντική συμβολή τους στην πρόληψη των λοιμωδών νόσων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η εξαφάνιση της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Τελευταίο επίτευγμα είναι η μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μετά την καθολική χρήση του εμβολίου έναντι του HPV.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα νεώτερα εμβόλια σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ενήλικες, οι έγκυες και θηλάζουσες, τα άτομα με νεοπλασματικά νοσήματα και εν γένει οι ανοσοκατασταλμένοι. Συγχρόνως, θα παρουσιαστούν τα οικονομικά οφέλη στην προληπτική ιατρική από την καθολική χρήση των εμβολίων. Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων, αλλά και σε όλο το προσωπικό που παρέχει φροντίδα δημόσιας υγείας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες εκλεκτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι κ.κ.: Κωσταντίνος Αθανασάκης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, Δήμητρα Καββαθά, Θεοδώτα Λιακοπούλου – Τσιτσιπή, Ευριπίδης Μπιλιράκης, Χρίστος Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Σαμάρκος, Μαρία Χίνη.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γεώργιος Σταματίου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στην κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολίων, για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία και στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, θα αναλύσει τα συμπεράσματα.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Ομίλου ΙΑΣΩ.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω Live Streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3rcFdzQ

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Εκδήλωση https://bit.ly/46j6XSc

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»