Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Κορυφαία ασφαλιστική αρνείται να καταβάλλει αποζημίωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου του Kobe Bryant

Δημοσίευση: 19/05/2021
Κορυφαία ασφαλιστική αρνείται να καταβάλλει αποζημίωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου του Kobe Bryant

Η Sompo International Holdings Ltd. υπέβαλε μήνυση στην οποία δηλώνει ότι δεν υποχρεούται να αποζημιώσει την εταιρεία ελικοπτέρων που φέρεται να κανόνισε την πτήση στην οποία σκοτώθηκε το αστέρι του μπάσκετ Kobe Bryant και η κόρη του το περασμένo Ιανουάριο.

Εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του κ. Bryant, της κόρης του Gianna, του πιλότου και έξι άλλων, σκοτώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2020, όταν το ελικόπτερο Sikorsky συνετρίβη κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το αεροδρόμιο John Wayne στη Σάντα Άννα της Καλιφόρνια, προς το αεροδρόμιο Camarillo στην Καλιφόρνια.

Η εταιρία OC Helicopters, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει τις πτητικές λειτουργίες του ελικοπτέρου του κ. Bryant, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε τέσσερις αγωγές που κατέθεσαν η σύζυγος του κ. Bryant και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίες κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Santa Ana την περασμένη εβδομάδα.

Ο ασφαλιστικός όμιλος Sompo Endurance Assurance, ο οποίος παρείχε στην πολιτική του ένα όριο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές στην OC Helicopters, υπερασπίζεται μέσω αυτής της αγωγής όπως ο ίδιος δηλώνει τα δικαιώματά του τα οποία δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν.

Ειδικότερα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στην εταιρία OC Helicopters βάσει της μη ιδιοκτησιακής έγκρισης ευθύνης αεροσκάφους που περιλαμβάνεται στην πολιτική του, η οποία αποκλείει τα «περιστρεφόμενα» αεροσκάφη, όπως μοιραίο ελικόπτερο Sikorsky.

Επιπλέον, η εταιρία ζητά από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι οι αποζημιώσεις που διεκδικεί η OC Helicopters δεν εμπίπτουν στο πεδίο κάλυψης και ότι η δεν έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί ή να αποζημιώσει την εταιρία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το OC Helicopters απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του, τονίζοντας ότι: «Έχουμε ενεργήσει ως ταξιδιωτικός πράκτορας και θυρωρός για την οικογένεια Bryant για πολλά χρόνια… Ενώ στο OCH συνεχίζουμε να θρηνούμε για αυτήν την αδιανόητη απώλεια, ωστόσο αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για το ατύχημα.». Τέλος υπογραμμίζει ότι «ποτέ δεν είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο» του ελικοπτέρου και ότι «η τελική εξουσία λήψης αποφάσεων πτήσης ήταν αποκλειστική ευθύνη του πιλότου, Ara Zobayan».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»