Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Η σημαντικότητα της επικαιροποίησης των δεδομένων σας

Πάνος Τσιολής
Πάνος Τσιολής

Γράφει ο Πάνος Τσιολής,

Μια φορά ετησίως επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των αναγκών σας. Ο προσωπικός σας Ασφαλιστικός σύμβουλος οφείλει να έχει μια συνάντηση αναθεώρησης των δεδομένων σας. Αφού ο χρόνος κυλά και διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την αρχική σας ασφάλιση και το χρηματοοικονομικό προγραμματισμό που έγινε. Αν ο ίδιος δεν το επιδιώξει, κάντε το εσείς.

Ίσως σήμερα διαφορά δεδομένα σας είναι αλλιώς, όπως η φύση επαγγέλματος σας, τα εισοδήματα σας, φορολογικό περιθώριο, οικογενειακό status, ενεργητικό – παθητικό σας, έξοδα και υποχρεώσεις, μέγεθος επιχείρησης σας κα. Οι κίνδυνοι που σας περιβάλλουν άλλαξαν και η ανάλυση αναγκών, η ιεράρχηση, η μελέτη και η ασφάλιση που έγινε αρχικά, σήμερα δεν αντικατοπτρίζει τη πραγματικότητα.

Έως αποτέλεσμα η Ασφάλιση σας για να έχει αξία πρέπει πιθανόν να αναπροσαρμοστεί, διαφοροποιηθεί, επεκταθεί αλλά και ίσως νέες καλύψεις να πρέπει να ενταχθούν. Εμπειρικά αρκετοί καταναλωτές επιτρέπουν στο σύμβουλο να προάγει τα ανώτερο, αλλά κάποιοι άλλοι δεν του δίνουν την ανάλογη ευκαιρία. Έχοντας την εντύπωση ότι δρα με αυτοσκοπό ίδιον συμφέρον.

Αγαπητοί μου φίλοι, ο σύμβουλος σας είναι ο επαγγελματίας, ο θεματοφύλακας της οικογένειας και περιουσίας σας. Είναι ο δικός σας άνθρωπος, ο αρχιτέκτονας της ζωής και των οικονομικών σας, που έχει αυτοσκοπό στο λειτούργημα που επιτελεί να διαφυλάξει και να διασφαλίσει εσάς, τους οικείους σας, τη περιουσία και την επιχείρηση σας. Ακούστε τον προσεκτικά, ταξιδέψτε λίγα χρόνια μπροστά, αναλογιστείτε και προβληματιστείτε.

Κλείνοντας η επαναξιολόγηση των αναγκών σας με επικαιροποίηση των δεδομένων σας, σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί MUST, γιατί θα ρυθμίσει το Μέλλον και θα κάνει την ανάλογη διασπορά των κινδύνων που μπορεί να επέλθουν! Ως εκ τούτου προέχει η Προστασία σας που είναι ζωτικής σημασίας.

Διασφαλίστε το Μέλλον σας, Σήμερα!

Διαβάστε Ακόμα