Σάββατο, Μάι 8 2021

Η AXA επιτρέπει την πληρωμή ασφαλίστρων με Bitcoin

Η Axa Switzerland καινοτομεί εισάγοντας στις δυνατότητες πληρωμής της την επιλογή για εξόφληση λογαριασμών των πελατών της μέσω Bitcoin, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των πελατών της για την ένταξη των κρυπτονομισμάτων στους τρόπους πληρωμής των ασφαλίστρων.

Ειδικότερα, η Axa Switzerland στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι αποτελεί την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελβετία που επιτρέπει στους πελάτες της την πληρωμή λογαριασμών σε Bitcoin, ενώ η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη εντός του μηνός.

Η εταιρία προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, έπειτα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ερεύνα που πραγματοποίησε στα τέλη του 2019, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται ή χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους κρυπτονομίσματα.

Η έξαρση της πανδημίας τροφοδότησε την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων, με όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες να εντάσσουν στις δυνατότητές τους τις πληρωμές Bitcoin μέσω του παρόχου πληρωμών Inpay.

«Αυτή είναι η απάντηση της AXA στην αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της για εναλλακτικές λύσεις πληρωμών, με τις νέες τεχνολογίες να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά», δήλωσε η Claudia Bienentreu, επικεφαλής ανοικτής καινοτομίας στην AXA Switzerland.

Η AXA διαβεβαίωσε επίσης ότι περαιτέρω επιλογές πληρωμής εκτός από το Bitcoin θα είναι διαθέσιμες στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα πληροφορίες, η AXA σκέφτεται να εντάξει το δίκτυο πληρωμών με Bitcoin και σε άλλες χώρες εντός Ευρώπης.

 

Διαβάστε Ακόμα

Μυρτώ Χαμπάκη: «Η κανονιστική συμμόρφωση δεν αφορά μόνο τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και τις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τα ασφαλιστικά γραφεία»

Μία εξαιρετικά κατατοπιστική συνέντευξη παραχώρησε εχθές η κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Partner Experto Crede Consultants, στον κ. Αριστείδη Βασιλειάδη και στην