Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Γρίφος το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό! Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις το Πάσχα;

Δημοσίευση: 06/04/2021
Γρίφος το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό! Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις το Πάσχα; Χωρίς διοδια οι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας – Πώς θα γίνεται η χρέωση

Διπλωματική χαρακτηρίστηκε η απάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου σήμερα το πρωί στο Mega σχετικά με το άνοιγμα των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Όπως δήλωσε κατά συνέντευξή του «Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες.», τονίζοντας έμμεσα ότι η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κατά την διάρκεια των γιορτών βάσει των τωρινών δεδομένων, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλείσει οριστικά το εν λόγω σενάριο.

Από πλευράς τους οι ειδικοί εμφανίζονται σκεπτικοί γύρω από τις μετακινήσεις εκτός νομού κατά την περίοδο του Πάσχα, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στα self test, τα οποία θα συντελέσουν στο περιορισμό της μετάδοσης του ιού και στον έλεγχο των ασυπτωματικών περιστατικών.

Ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για το Πάσχα υπογράμμισε ότι η απάντηση στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε».

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, προτεραιότητα σήμερα είναι να βγει ο κόσμος σε εξωτερικούς χώρους. «Αν μπορούμε να κρατήσουμε το μήνυμα, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε το Πάσχα να πάμε στα χωριά μας. Είδα χτες ότι σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας γίνονταν rapid tests και δημιουργήθηκε συνωστισμός. Είναι λάθος μήνυμα αυτό. Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο στο τι προσπαθούμε να πετύχουμε».

Πιο αισιόδοξη εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είμαστε όπως πέρυσι, κλεισμένοι σε ένα σπίτι. «Θα είμαστε με μάσκες και αποστάσεις» δήλωσε στη συνέντευξή της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως επιτραπούν οι γιορτές στο χωριό, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και εφόσον οι συνθήκες και τα νούμερα το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»